Oavgjort i Göteborg och spänningen består

Göteborgs Pauline Hammarlund jublar efter 1-0 målet under lördagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan Göteborg FC och Örebro på Valhalla.
Göteborgs Pauline Hammarlund jublar efter 1-0 målet under lördagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan Göteborg FC och Örebro på Valhalla.
(Fotboll)TT

Göteborg hade chansen att koppla greppet om SM-guldet med fyra omgångar kvar. Men Kif Örebro ville annorlunda och kämpade sig till oavgjort (1‒1).

Det är det sista lilla som inte är med oss i dag, säger en inte helt nöjd Pauline Hammarlund.

Annons

Annons

Höstkylan hade tagit sitt fasta grepp om Valhalla IP när Göteborg FC tog emot Kif Örebro. Serieledarna, som valde att starta med landslagsuttagna Rebecka Blomqvist på bänken, satte tryck från start. Men laget gick ändå inte riktigt att känna igen.

Vi gör ingen bra match. Vi blir stillastående. Det var många saker som inte var riktigt där de ska vara och brukar vara, säger Göteborgs tränare Mats Gren.

Ändå kunde hemmalaget ta ledningen efter en halvtimme. Snyggt kombinationsspel mellan Flippa Angeldal och Emma Koivisto resulterade i en hörna och på den gjorde Pauline Hammarlund inget misstag. Hon satte huvudet till och nickade bollen i mål bakom Örebros Moa Öhman. Hammarlunds tionde mål för säsongen.

Flyttar upp

I andra halvlek fortsatte Göteborg att pressa på. Men Örebro flyttade upp sina positioner och försökte kontra. I den 79:e minuten kunde inte göteborgskorna hålla emot längre. Ett långt inlägg från vänsterkanten från Elli Pikkujämsä möttes på pannan inbytta Cali Farquharson. Och matchen var utjämnad.

-- Det var en fantastisk boll från Elli, men bästa vän i laget. Jag bara satte pannan till. Jag visste inte om den skulle nå mig, men jag satsade ändå, säger Cali Farquharson.

Göteborg försökte med en forcering. Bland annat hade Natalia Kuikka en nick centimeter utanför Örebros stolpe i slutminuten. Men matchen slutade oavgjort.

Med de chanser vi har i dag ska vi vinna matchen ändå, även om inte spelet är på topp, säger Mats Gren.

Annons

Annons

Oförändrat läge

Tre omgångar återstår nu och göteborgskorna leder serien med fyra poäng före Rosengård. Laget hade en chans att ta greppet om guldet då Malmölaget förlorade poäng mot Vittsjö (1–1). Men nu är läget oförändrat och guldkampen går vidare i höstrusket.

Klart att matcherna har extra nerv när det är de sista omgångarna. På något sätt känns det som om poängen betyder mer. Om det är det som spelar in i dag är svårt att säga, säger Göteborgs målnickare Pauline Hammarlund.
Vi får inte grotta ner oss i det här. Det kan vara en ren tillfällighet. Vi är ett bra lag och det är därför vi ligger där vi ligger i tabellen. Vi har satt oss i en bra sits. Nu fokusera vi på att komma tillbaka till vårt spel.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons