Öberg om Nilssons medienobb: "Nog fullt upp"

Hanna Öberg. Arkivbild.
Hanna Öberg. Arkivbild.
SkidskytteTT

I dag gör Stina Nilsson internationell tävlingsdebut i skidskytte.

Då har hon valt att nobba media.

Det är ganska mycket nytt för henne med att tävla internationellt och det blir andra förberedelser jämfört med att köra mindre tävlingar i Sverige, säger storstjärnan Hanna Öberg.

Annons

Annons

Annons

Annons

Stina Nilsson gör internationell tävlingsdebut i skidskytte. Arkivbild.
Stina Nilsson gör internationell tävlingsdebut i skidskytte. Arkivbild.

Efter det överraskande bytet från längdskidor till skidskytte har coronapandemin skjutit upp den internationella debuten för Stina Nilsson. 27-åringen har endast tävlat på svensk mark – med blandade resultat.

Nu befinner hon sig i tyska Arber för att äntligen få debutera i IBU-cupen, nivån under världscupen.

Nilsson tävlar i sprint med start i dag klockan 10.30. Men i veckans tävlingar är både publik och media portade, och Nilsson har själv valt att nobba alla förhandsintervjuer för att fokusera på sitt.

Har förståelse

Landslagskollegan Hanna Öberg har inte pratat med Nilsson själv, men förstår hennes val.

Jag förstår om hon vill ha fokus på sina saker. Det är ganska mycket nytt för henne med att tävla internationellt och det blir andra förberedelser jämfört med att köra mindre tävlingar i Sverige. Så hon har nog fullt upp med att fokusera på det hon ska göra, säger Öberg.

I en intervju med TT berättade SVT:s skidskytteexpert Björn Ferry att Stina Nilsson inte har varit tillräckligt snabb i spåren. Hanna Öberg menar att det är jämnt när det kommer till åkningen bland landslagskollegorna.

Hon är absolut med och bidrar på ett bra sätt i gänget, men vi är ju många starka tjejer och jag tycker väl att det är väldigt jämnt, säger Öberg.

Annons

Annons

"Väldigt starka"

Öberg befinner sig i en annan del av Tyskland, närmare bestämt Oberhof där hon ska tävla i världscupen. Hon säger att hon kommer att följa landslagskollegorna i IBU-cupen – Stina Nilsson inkluderad – men kommer främst att fokusera på sitt.

Hon känner sig i bra form och har en andraplats i både sprint och singelmixedstafett från Oberhof förra helgen. Förstaplatserna i världscupen har dock främst norskorna lagt beslag på. Marte Olsbu Røiseland och Tiril Eckhoff har båda imponerat och ligger etta och tvåa i den totala världscupen.

Det är klart att de är väldigt starka och håller en väldigt hög nivå så det är ingen skräll direkt att de har vunnit mycket. Sedan är det klart att vi absolut vill ge dem en match, säger Hanna Öberg.

TT: Nu har ju du vunnit den här säsongen och är ofta i toppen, men känner du att du har saknat något mot norskorna?

Nu senast har de haft lite bättre fart i spåret än vad jag har haft. Vi får se hur formen utvecklar sig fram till VM. Jag tänker absolut att jag har mer att plocka fram till VM, säger hon.

Damernas sprinttävling i Oberhof startar klockan14.30.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons