Odd Molly köper fler logistikfastigheter

Klädföretaget Odd Molly, med fastighetsinvesteraren Ilija Batljan som storägare, redovisar kvartalsrapport. Arkivbild
Klädföretaget Odd Molly, med fastighetsinvesteraren Ilija Batljan som storägare, redovisar kvartalsrapport. Arkivbild
EkonomiTT

Odd Molly, med fastighetsinvesteraren Ilija Batljan som storägare, köper två nya logistikfastigheter, skriver klädföretaget i ett pressmeddelande.

Beskedet kommer i samband med en förlustrapport för årets andra kvartal, präglat av kraftigt minskad försäljning.

Annons

Annons

Odd Molly köper två logistikfastigheter med en uthyrbar yta på 23 790 kvadratmeter med ett underliggande fastighetsvärde på 160 miljoner kronor, där Trenäs Förvaltning AB är helägare till en av fastigheterna och delägare till den andra.

För att finansiera förvärvet planeras dels en riktad emission på 3,75 miljoner nya stamaktier av serie A och en kontant nyemission på totalt 3,4 miljoner nya stamaktier. Totalt uppges emissionerna dra in 57 miljoner kronor, enligt Odd Molly.

Affären presenteras sedan Odd Molly redovisat ett försäljningsras för årets andra kvartal, där nettoomsättningen föll till 37,7 miljoner kronor från 62,7 miljoner ett år tidigare. Resultatet före skatt blev en förlust på 11 miljoner, mot förlusten på 19,1 miljoner ett år tidigare.

"Utbrottet av pandemin påverkar Odd Mollys verksamhet, främst i form av minskad trafik till bolagets åtta egna fysiska butiker och till återförsäljares butiker samt försenade leveranser av varor från vissa producenter vilket påverkat det andra kvartalets försäljning negativt", skriver Odd Molly i delårsrapporten.

"Vår ambition är att fortsätta utveckla denna verksamhet och öka vår närvaro som fastighetsaktör", skriver Odd Mollys vd Jennie Högstedt Björk i en kommentar.

Odd Molly tecknade i juli ett nytt avtal om utbyggnad med en befintlig hyresgäst och tidigare i augusti gjorde bolaget upp om förvärv av fyra logistik- och lagerfastigheter.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons