A-
A+

Officiellt: EM-jagande Olsson till BK Häcken

Förra säsongen spelade Martin Olsson (till höger) för Helsingborg och mötte BK Häcken. Nu är han klar för den senare klubben. Arkivbild.
Förra säsongen spelade Martin Olsson (till höger) för Helsingborg och mötte BK Häcken. Nu är han klar för den senare klubben. Arkivbild.
FotbollTT

Martin Olsson vill vara en del av den svenska EM-truppen i sommar.

Nu är han klar för BK Häcken på ett tvåårskontrakt.

"Jag har pratat med Janne (Andersson, förbundskapten) och han sa att jag skulle välja den klubb jag kände bäst för", säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Martin Olsson stod för en stark säsong i fjol i Helsingborg, men kunde inte hjälpa laget att undvika degradering till superettan. Men spel i allsvenskan blir det nästa säsong.

"Jag tvekade om att lämna Helsingborg, där jag växte upp och jag kände ett ansvar som lagkapten att vara kvar men när Häcken kom in i bilden sa magkänslan att det var rätt. Här har jag en chans att spela bra fotboll och ta en plats i toppen av allsvenskan", säger Martin Olsson till klubbens hemsida.

En stor del i övergången till BK Häcken är att han siktar på en plats i den svenska EM-truppen.

"Definitivt – i startelvan. Jag har pratat med Janne och han sa att jag skulle välja den klubb jag kände bäst för. Jag hade bra erbjudanden utomlands men kände att det var bäst att stanna i Sverige, för att de har mer koll då men även för att jag känner att tempot är bra här. Jag ska bara njuta och spela bra fotboll, så får vi se vad som händer", säger han.

Martin Olsson har gjort 51 A-landskamper.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss