A-
A+

Officiellt: Ronaldo har skrivit på för United

Cristiano Ronaldos prislapp är offentlig. Arkivbild.
Cristiano Ronaldos prislapp är offentlig. Arkivbild.
FotbollTT

Manchester United har bekräftat att Cristiano Ronaldo skrivit på för två år i klubben. Prislappen blev 152 miljoner kronor.

"En klubb som alltid haft en speciell plats i mitt hjärta," säger Ronaldo till klubbens hemsida.

Annons

Annons

Nu är det klart, Cristiano Ronaldo återvänder till Manchester United.

"Manchester United är glada att kunna bekräfta värvningen av Cristiano Ronaldo på ett tvåårskontrakt, med möjlighet att förlänga ytterligare ett år," skriver klubben i ett uttalande.

Juventus får 15 miljoner euro, ungefär 152 miljoner kronor, för portugisen.

"Speciell plats"

I ett pressmeddelande bekräftar den italienska storklubben summan, som kan öka med max 8 miljoner euro, ungefär 81 miljoner kronor, om Ronaldo når vissa sportsliga mål i Manchester United.

"Manchester United är en klubb som alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta, och jag är överväldigad av alla meddelanden jag har fått sedan offentliggörandet i fredags. Jag längtar efter att få spela på Old Trafford framför fulla läktare och se alla fans igen. Jag ser fram emot att ansluta till laget efter landslagsuppehållet, och jag hoppas på en framgångsrik säsong," säger Ronaldo till Uniteds hemsida.

Annons

Annons

"Fantastisk spelare"

United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer säger att ord inte räcker till för att beskriva Ronaldo:

"Han är inte bara en fantastisk spelare, utan också en fantastisk människa. Att ha drivet och kraften att spela på toppnivå så länge kräver en väldigt speciell person. Jag är jätteglad att han kommer hem dit allting började," säger han.

Manchester United har även värvat Raphaël Varane (40 miljoner euro) och Jadon Sancho (85 miljoner euro) under sommarens transferfönster.

Tidigare i somras gick Ronaldo själv ut och kritiserade media för att spekulera i hans framtid och prislapp, efter att han ryktats tillbaka till Real Madrid.

"Jag bryter min tystnad nu för att säga att jag inte kan tillåta människor att fortsätta leka runt med mitt namn," skrev han då på instagram.

Juventus har gjort klart med en ersättare för Ronaldo. Moise Kean återvänder till klubben på lån från Everton.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!