Ökad omsättning för Arla i coronakrisen

Ökad försäljning för Arla i coronakrisen. Arkivbild.
Ökad försäljning för Arla i coronakrisen. Arkivbild.
EkonomiTT

Arlakoncernens omsättning under första halvåret ökade med 2,8 procent till 5,4 miljarder euro, upp från 5,2 miljarder euro under samma period i fjol.

Lyftet förklaras av högre volymer inom detaljhandeln på samtliga marknader.

Annons

Annons

Mejeriföretaget Arla Foods – som ägs av 9 700 mjölkbönder i en rad nord- och västeuropeiska länder inklusive Sverige – bekräftar samtidigt sin prognos om en omsättning på 10,4–10,8 miljarder euro för helåret 2020.

Mjölkpriset till ägarna låg stabilt. Den så kallade Arlaintjäningen, som mäter det värde som Arla skapar per kilo mjölk som ägarna levererar, låg på 0:37 euro mot 0:36 euro under första halvåret i fjol.

"På kort sikt ser vi två mycket allvarliga och oförutsägbara risker för andra halvåret 2020. Den ena är att covid-19-pandemin fortsätter att kräva att vi ska befinna oss i krisläge, och den andra de potentiella negativa konsekvenserna av brexitförhandlingarna", skriver koncernchefen Peder Tuborgh i en kommentar.

"På längre sikt måste vi se till att verksamheten är redo att navigera framgångsrikt genom den förväntade globala lågkonjunkturen", tillägger han.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons