A-
A+

Ökad smitta i Kina – fler hålls hemma

Hälsoarbetare i Xi'an desinficerar matkassar. Invånarna är beordrade att stanna hemma efter ett ökat antal virusfall i staden.
Hälsoarbetare i Xi'an desinficerar matkassar. Invånarna är beordrade att stanna hemma efter ett ökat antal virusfall i staden.
KinaTT-AFP

Annons

Annons

Virusfallen fortsätter öka i Kina och nu tvingas fler stanna hemma för att få stopp på smittspridningen.

Sedan tidigare är de runt 13 miljoner invånarna i staden Xi'an beordrade att hålla sig hemma och i närliggande städer ökar antalet fall av covid-19.

Yan'an, omkring 30 mil från Xi'an, stängde på tisdagen igen affärer och hundratusentals personer har beordrats att hålla sig inomhus.

Nedstängningen i Xi'an är den mest omfattande i landet sedan coronaviruset först upptäckts i Wuhan och elvamiljonersstaden sattes i karantän. Alla företag förutom snabbköp, närbutiker och vårdinrättningar har beordrats att stänga och endast en person ur hushållet får lämna bostaden för att handla livsmedel – och det bara var tredje dag.

Kinas regering har varit på helspänn under de senaste månaderna i ett försök att undvika ett större covidutbrott inför stundande vinter-OS i Peking i februari. På tisdagen rapporterades 209 nya covidsmittade i landet, det högsta dygnsantalet sedan i mars 2020.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.