A-
A+

Ökad vinst för Assa Abloy

Assa Abloy presenterar sitt delårsresultat. Arkivbild.
Assa Abloy presenterar sitt delårsresultat. Arkivbild.
EkonomiTT

Annons

Annons

Låsföretaget Assa Abloy gjorde en vinst före skatt på 3,41miljarder kronor för andra kvartalet, en ökning jämfört med vinsten på 1,9 miljarder kronor samma period året före.

Analytiker hade i genomsnitt förutspått en vinst på 3,32 miljarder kronor enligt Refinitivs sammanställning.

Försäljningsintäkterna uppgick till 23,6 miljarder kronor. Här låg förväntningarna i genomsnitt på 23,1 miljarder kronor.

"Under de senaste månaderna har vi sett tecken på att fler marknader öppnar upp igen parallellt med att vaccin rullas ut. Detta har lett till ökad rörlighet och aktivitetsnivå i de flesta av våra kärnmarknader. I kombination med den kraftigt minskade aktivitetsnivån förra året ledde detta till en rekordstor organisk tillväxt på 23 procent under andra kvartalet", skriver Nico Delvaux, vd för Assa Abloy, i ett pressmeddelande.

Han ser ljust på framtiden. "När vi ser framåt förväntar vi att mobiliteten och efterfrågan i flera marknader och segment kommer att normaliseras", skriver han.

Nu ska företaget växa. "Efterfrågan i flera marknader har gradvis förbättrats och omsättningen är nu, justerad för valuta, tillbaka till eller över nivåerna före pandemin i EMEIA, Americas och Entrance Systems. Vi skiftar därför fokus till att öka vår lönsamma tillväxt".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!