A-
A+

Okänd Beatleslåt med i McCartneys biografi

Paul McCartneys självbiografi beskrivs som ett 'självporträtt i 154 låtar'. Arkivbild.
Paul McCartneys självbiografi beskrivs som ett "självporträtt i 154 låtar". Arkivbild.
LitteraturTT

Annons

Annons

Den 2 november landar Paul McCartneys självbiografi "The lyrics: 1956 to the present" på bokhandelsdiskarna. Berättelsen är uppbyggd kring 154 av hans låtar – däribland den oinspelade "Tell me who he is", rapporterar The Guardian.

Boken baseras på samtal som McCartney har haft med den nordirländska poeten och Pulitzerpris-vinnaren Paul Muldoon, och under måndagen avslöjade den forne Beatlesmedlemmen vilka sånger som kommer att ingå i boken.

Bland odödliga hits som "Live and let die", "Hey Jude", "Band on the run" och "Yellow Submarine" dyker en tidigare okänd låt upp. Den handskrivna texten återfanns i en av Paul McCartneys anteckningsböcker, troligtvis från i början av 1960-talet, under arbetet med att förbereda biografin.

Paul Muldoon har tidigare berättat för The Guardian att han och McCartney under fem års tid regelbundet träffats och diskuterat bakgrunden till låtarna "mycket ingående".

På ett konstigt sätt liknade vår process eftermiddagssessionerna han hade med John Lennon när de skrev för Beatles, säger Muldoon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!