A-
A+

Oklart om Skellefteåflickan kan höras

Kammaråklagare Irene Falk är tveksam om flickan i Skellefteå kommer kunna höras om det brutala överfallet. Arkivbild.
Kammaråklagare Irene Falk är tveksam om flickan i Skellefteå kommer kunna höras om det brutala överfallet. Arkivbild.
BrottTT

Flickan som utsattes för det brutala överfallet i Skellefteå vårdas fortfarande på sjukhus. Åklagare Irene Falk är tveksam om hon kommer kunna höras alls i utredningen.

Annons

Annons

Den minderåriga flickan vårdas fortfarande för sina skador, men är i dag vaken och sedan tidigare förflyttad från intensivvårdsavdelningen till en annan avdelning.

Under de senaste dagarna har flickans tillstånd stabiliserats. Hon har ännu inte kunnat höras i utredningen och enligt kammaråklagare Irene Falk är det tveksamt om det kommer vara lämpligt över huvud taget.

"Det är osäkert om det kommer vara möjligt", säger Irene Falk i ett pressmeddelande.

"Vi måste göra en bedömning av vad hon kommer att ha för förmåga att minnas och berätta och väga det mot den belastning som ett förhör skulle komma att innebära för henne", fortsätter hon.

En pojke, som enligt nuvarande bedömning också är under 15 år, misstänks ligga bakom attacken. Han är misstänkt för mordförsök och grov våldtäkt mot barn.

Den misstänkte har förhörts och utredningen om han hade fyllt 15 år vid tidpunkten för gärningarna pågår. Om det visar sig att han var över 15 kan det leda till åtal. Den medicinska åldersbedömningen väntas vara klar tidigast i mitten av augusti.

"Den tekniska utredningen i ärendet, bestående bland annat av spår säkrade på brottsplatsen, kommer sannolikt inte vara klar före september månad", säger Falk.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.