A-
A+

Olja kan ha läckt i ett år utanför Kalifornien

Den skadade rörledningen har filmats, och fynd tyder på att ledningen långsamt kan ha läckt olja ut i havet en längre tid.
Den skadade rörledningen har filmats, och fynd tyder på att ledningen långsamt kan ha läckt olja ut i havet en längre tid.
USATT-Reuters

Den skadade oljerörledningen till havs utanför Kaliforniens kust kan ha läckt i mer än ett år, uppger amerikanska utredare.

Annons

Annons

Amerikanska medier har uppgett att ledningen kan ha skadats av ett ankrat fartyg, men landets kustbevakning uppger nu att läckan kan vara långt i från ny.

Undervattensfilmer från läckan visar nämligen vad som beskrivs som marin växtlighet runt den 33 centimeter långa sprickan, något som tar tid att växa till sig.

En rutinkontroll av ledningen som gjordes i oktober visade dock inte på någon läcka.

Vi kommer att titta noggrant på alla farkosters rörelser över ledningen och alla som har kommit i närheten det senaste året, säger Jason Neubauer vid kustbevakningen.

Till sin hjälp kommer utredarna att använda satellitbilder, radiotrafik och data på hur fartyg har rört sig i området.

I närheten ligger de stora containerhamnarna i Long Beach och Los Angeles, och under pandemin tvingades fler fartyg än vanligt ligga för ankar i havet utanför i väntan på att anlägga hamnarna.

Oljebolaget Amplify Energy, som ansvarar för ledningen, uppgav tidigare i veckan att 1,2 kilometer av ledningen ligger på en annan plats än den ska, då den i princip "spänts som en bågsträng", och som mest flyttats 32 meter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.