A-
A+

Olsen stödjer Johansson kring Disneystämning

Scarlett Johansson och Elizabeth Olsen med ett antal manliga skådespelare i samband med premiären av 'Avengers: Age of Ultron'. Arkivbild.
Scarlett Johansson och Elizabeth Olsen med ett antal manliga skådespelare i samband med premiären av "Avengers: Age of Ultron". Arkivbild.
NöjeTT

Scarlett Johanssons stämning av Disney får stöd av en annan superhjälteskådespelare. Elizabeth Olsen tycker att det var bra gjort, säger hon i en intervju.

Annons

Annons

Scarlett Johanssons stämning av Disney ledde till en mindre storm i Hollywood. Johansson anklagar Disney för kontraktsbrott då bolaget valde att släppa storfilmen "Black widow" på Disney plus samtidigt som den gick upp på bio. Filmstjärnan hävdar därmed att hon går miste om sin andel av de uteblivna biointäkterna.

Stämningen har intensifierat debatten kring strömning, och skådespelares möjligheter att få ta del av den växande kakan.

Jag tycker att hon är så tuff och när jag först läste om det tyckte jag bokstavligen: Bra gjort, Scarlett, säger Elizabeth Olsen i en intervju med Vanity Fair.

Olsen, som gör rollen som superhjälten Wanda Maximoff/Scarlet Witch, har spelat med Johansson i bland annat några av "Avengers"-filmerna.

Olsen ser också andra problem med att filmer släpps direkt på strömningstjänster.

Jag är orolig för små filmers möjlighet att ses på bio. Det var redan ett problem före covid. Jag gillar att gå på bio och jag vill inte nödvändigtvis bara se en Oscarsutmanare eller en kioskvältare. Jag skulle vilja se konstfilmer och konstfilmsbiografer, säger hon i intervjun.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!