A-
A+

Olsson om spelet med boll: "Kan bättre"

Kristoffer Olsson.
Kristoffer Olsson.
FotbollGlasgow, TT:s utsände

Obesegrade och vidare till åttondelsfinalen.

Men Sveriges spel med boll har lämnat mer att önska och en som har fått en del kritik är Kristoffer Olsson.

Jag som alla andra känner att vi kan bättre, säger den 25-årige mittfältaren.

Annons

Annons

Kristoffer Olsson i matchen mot Slovakien.
Kristoffer Olsson i matchen mot Slovakien.

Sedan Kristoffer Olsson kom in i det svenska laget har han från sin centrala mittfältsposition ofta varit en nyckel i det offensiva spelet.

Men i EM har det varit lite tuffare.

Sverige sätter endast 66,7 procent av sina passningar vilket var sämst av samtliga lag i hela gruppspelet. Man har även slagit minst antal passningar i turneringen och har näst sämst bollinnehav.

Är medveten

Enligt Olsson finns det betydligt mer att hämta på den fronten – både för laget och sig själv.

Vi har inte så mycket boll och mina främsta kvaliteter är med boll. När vi har bollen mycket så har oftast jag bollen mycket. Nu har vi haft mindre av det men jag känner att jag har bidragit med min defensiv och mitt spel i allmänhet. Sen vill jag prestera bättre, men jag är jättenöjd att vi har tagit oss vidare även fast jag som alla andra känner att vi kan bättre, säger Olsson på midsommaraftonens presskonferens.

Han berättar att han har tagit del av en del kritik gällande sitt spel.

Det är klart att man får reda på sådant. Nu har man varit med såpass länge att det snackas. Men jag vet vad jag kan och jag har spelat de här matcherna som har tagit oss till åttondelsfinal med sju poäng, säger han.

Annons

Annons

"Inte orolig"

När det kommer till Sveriges spel med boll säger Olsson att han inte vill komma med bortförklaringar, men det finns faktorer som påverkar. Att jaga boll i värmen kan leda till att spelarna inte är hundra procent i tanke och rörelse när man får tag i den.

Det är svåranalyserat. Men det är klart att jag också har tänkt på det och vill ha bollen mer, och jag tror att alla i laget känner det. Det är något som vi pratar om i laget och jag och Albin (Ekdal) snackar en del och vi känner samma sak. Vi tittar och jobbar på det och förhoppningsvis blir det bättre, säger han och fortsätter:
Det är egentligen nu man ska komma i gång ordentligt. Enligt många har vi inte spelat så bra och vi känner att vi har mer att ge men samtidigt står vi här med två segrar och et kryss mot Spanien. Så vi går in med bra självförtroende även om spelet inte har varit bländande, säger han.

Ska Sverige gå långt i slutspelet krävs det dock att Sverige blir mer bollförande, anser Olsson.

För att kunna utvecklas så att vi kan ta oss hela vägen måste vi bli bättre på det. Men det kan vi göra och jag är inte orolig, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!