A-
A+

Ordbråk efter segern: "Ett konstverk"

Häckens Ibrahim Sadiq (37, mitten) jublar.
Häckens Ibrahim Sadiq (37, mitten) jublar.
FotbollTT

Häcken behövde nästan en halvlek till att dyrka upp Mjällbys vanligtvis starka försvar.

Men när väl första målet föll blev det proppen ur för svenska mästarlaget som vann finalen i Svenska cupen med 4–1.

Jag är väldigt glad över sättet vi genomförde matchen på, och naturligtvis resultatet också, säger Häckens lagkapten Samuel Gustafson.

Annons

Efter segern i Svenska cupen mötte Samuel Gustafson media iförd en t-shirt med texten ”bortskämd slyngel”. Texten hade sin bakgrund i att Mjällbys sportchef Hans Larsson kallat Häckenspelaren just detta som svar på att Gustafson inför finalmatchen uttryckt sig negativt om Blekingelagets hemmaarena Strandvallen.

Ett konstverk som får tala för sig själv, kommenterar Gustafson t-shirtens budskap.

"En jobbig match"

Uppgifter säger att Gustafson och Larsson i paus hamnade i en ordväxling, vilket Mjällbys pressansvarige Martin Fredriksson bekräftar för Expressen.

Jag vill inte kommentera det, säger Samuel Gustafson.

En titt på tabellens målskillnad visar att Mjällby är näst bäst i allsvenskan på att inte släppa in mål. Regerande svenska mästarlaget Häcken reste till Hällevik med ett klart favoritskap på sina axlar, men för att infria detta behövde bollklubben från Hisingen finna nycklar till att dyrka upp Mjällbys normalt starka defensiv.

Häcken behövde nästan en halvlek på sig för att gå iland med denna uppgift.

Det här är en jobbig match, säger Häckens tränare Per Mathias Högmo om att möta Mjällby på Strandvallen.

Mjällby darrade

Mikkel Rygaard slog en alldeles utmärkt frispark in i Mjällbys straffområde och då tappade hemmaspelarna bort Ibrahim Sadiq som ostört kunde nicka in matchens första mål. Innan första halvlek var över darrade Mjällbys försvar en gång till. Då passade Sadiq på att göra sitt och Häckens andra finalmål.

Andra halvlek hann inte mer än påbörjas innan Mikkel Rygaard löpte sig fri, fick bollen och placerade in Häckens tredje mål i finalen. Knappt 20 minuter senare utökade Samuel Gustafson till 4–0 och Mjällby var ett besegrat lag.

Vi gör en snygg grej av det. Vi åker ner hit, våra fans är superbra och vi går ut och tar lärdom av erfarenheterna vi haft på gräs, säger Samuel Gustafson.
Det var viktigt för oss att vinna i dag, det gläder mig stort, säger Per Mathias Högmo.

Lapp på luckan

Matchen spelades inför 5 832 åskådare – lapp på luckan. Efter slutsignalen rusade många av Häckens spelare in på planen för att fira med sina hjältar. Ett antal Mjällbyanhängare uppskattade inte detta, vilket ledde till en stunds tumult som polis och ordningsvakter tvingades avstyra.

Hisingslagets triumf gladde med all säkerhet även fjolårets allsvenska fyra Kalmar FF som därmed kommer att få chansen att kvalspela till Uefa Conference League.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.