Örebroseger efter Näkyväs känslosamma mål

Kristian Näkyvä har gjort sina första poäng efter sin cancerbehandling. Arkivbild
Kristian Näkyvä har gjort sina första poäng efter sin cancerbehandling. Arkivbild
IshockeyTT

Örebro vann toppmötet mot Rögle med 6–5 efter förlängning – i hemmaborgen där laget alltid tar poäng.

Och Kristian Näkyvä fick göra sina första poäng efter cancerbehandlingen.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Örebro krossade först Malmö på hemmais – två dygn senare ordnade tabelltrean en ny seger mot tvåan Rögle – i Behrn arena där närkingarna tagit poäng i samtliga åtta hemmamatcher denna säsong. Samtidigt såg Örebro till att bryta Rögles trend som slutade på fem raka segrar. En av de som låg bakom segern var Kristian Näkyvä som nyligen kommit tillbaka efter att ha drabbats av testikelcancer.

Det var hemmalaget som drog i gång målskyttet – och som vanligt klev Robin Kovacs fram i numerärt överläge.

Efter drygt halva första perioden direktsköt Kovacs in första målet efter rena klapp-klapp-spelet. Örebroforwarden har därmed gjort mål i fyra raka matcher, och sju totalt för säsongen – och inte helt ologiskt var det kedjekompisen Mathias Bromé som stod för en läcker assist.

Näkyvä målskytt

För bara två dygn sedan hade Robin Kovacs hittat rätt två gånger i samma arena mot Malmö. Och efter den matchen berättade han att han är i sitt livs form och siktar på att slå sitt målrekord på 13 fullträffar i SHL. Även inför lördagens drabbning mot Rögle var han positiv i intervjun med C More:

Jag har kommit in i det bra nu och är i ett bra stim. Vi har haft ett bra spel i powerplay sista tiden, det är bara målen som saknats. Jag och Bromé hittar varandra och har en bra kemi. I kväll ska vi vara redo från start, vi möter ett topplag.

I slutet av perioden ökade finländaren Kristian Näkyvä på ledningen till 2–0, helt ensam med målvakten Johan Gustavsson. Extra skönt och känslosamt för den uppskattade Örebrobacken som gjorde sin tredje match efter cancerbehandlingen.

Men skåningarna kom ut till den andra perioden i flygande fart och hämtade upp underläget.

Annons

Annons

Abols avgjorde

Efter knappt två minuter fick Moritz Seider hål på hemmamålvakten Jonas Arntzen när han tryckte iväg reduceringen från backposition.

Fem minuter senare satte Robin Salo 3–1 med ett distinkt avslut i krysset. Men gästerna replikerade snabbt när Simon Ryfors styrde in 3–2 och gjorde mål i fjärde matchen i följd, nio fullträffar totalt denna säsong. Och bara sekunder senare kvitterade också Taylor Matson på en retur.

Men hemmalaget fick en smakstart i den tredje perioden när Ludvig Rensfeldt skickade upp 4–3 i burtaket. Lite senare kvitterade Rögle på nytt genom Daniel Zaar, varpå Örebrokaptenen Christopher Mastomäki kastade sig raklång och skickade in 5–4 och fem minuter senare satte Samuel Jonsson 5–5 i öppet mål. Forwarden Rodrigo Abols fick sedan sista ordet när han klev fram och satte 6–5 i förlängningen, på en assist från Kristian Näkyvä, och ordande extrapoängen för Örebro.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons