Oro i elitbandyn: "Det är gränsfall"

Tufft spelschema väntar många lag i elitserien. Arkivbild.
Tufft spelschema väntar många lag i elitserien. Arkivbild.
BandyTT

Flera elitlag i bandy står inför tuffa spelscheman. På grund av coronasmitta i flera lag att många matcher skjutits upp. Värst drabbat är Edsbyn som måste spela 14 matcher på 33 dagar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Elitbandyn är en av de sporter som under säsongen drabbats hårdast av covid-19. Smittade eller misstänkt smittade spelare finns just nu i Tellus och Sandviken.

Men tidigare har flera andra lag varit drabbade. Detta har lett till att ett stort antal matcher tvingats skjutas upp till senare, något som ger nu börjar ge konsekvenser.

För regerande svenska mästaren Edsbyn väntar nu 14 matcher på 33 dagar, det skriver Bandypuls.

Allt fokus är på att klara av matcherna. Allt däremellan är återhämtning. Det gäller att hinna återhämta sig. Det är gränsfall om det blir flera "varannan dag-matcher" efter varandra, men det ska funka om man är vältränad, säger Edsbyns fysioterapeut Bengt Ryhed till sajten.

Enligt nuvarande spelschema spelas de sista omgångarna i mitten av februari. Men det hoppas flera klubbar nu ska ändras. SM-finalen ska spelas 20 mars och då ska man ha hunnit med ett slutspel däremellan också.

Under helgen publicerade AIK ett krav på förlängd säsong på sin hemsida.

"Alla gör uppoffringar utom förbundet som dessutom inte har någon landslagsverksamhet att bedriva under verksamhetsåret. Summa summarum – det är en självklarhet att förbundet har råd att avstå minst hälften av de medel som klubbarna mjölkas på och dessutom ha möjlighet att inta en vuxen roll i fråga om SM-finalen och dess intäkter." skriver klubben.

Samtliga frågor AIK har tagit upp är under process så det finns möjligheter. Vi ska fortsätta diskussionerna i morgon, säger Svensk Elitbandys ligachef Per Selin till Aftonbladet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons