A-
A+

Oro inför EM-semin – Andersson fortfarande borta

Nathalie Björn, Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson under landslagets träning på måndagen inför semifinalen mot England.
Nathalie Björn, Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson under landslagets träning på måndagen inför semifinalen mot England.
FotbollChester, TT:s utsända

Dagen före EM-semifinalen mot England.

Då saknades Jonna Andersson och Olivia Schough på träningen.

Desto mer glädjande: Kosovare Asllani var tillbaka.

Annons

Annons

21 av 23 spelare i den svenska EM-truppen var alltså med på måndagens träning under de 15 minuter som medier fick vara på plats.

Andersson missade fredagens kvartsfinal mot Belgien då hon testat positivt för covid-19, något landslaget kommunicerade i samband med när de släppte startelvan mot Belgien.

Schough har inte tränat med laget sedan kvartsfinalen mot Belgien, något besked om hennes status har landslaget ännu inte kommit med.

Däremot var Asllani åter tillbaka i träning efter att inte ha tränat sedan Belgien-matchen. Efter segern mot Belgien gjorde Asllani inga intervjuer då hon var "helt slut".

Jag vill inte kommentera hennes status alls. Jag tror att hon står på plan på tisdag åtminstone, sade assisterande förbundskapten Magnus Wikman om Asllani i lördags.

Asllani kommer däremot att medverka på kvällens presskonferens tillsammans med Magdalena Eriksson och förbundskapten Peter Gerhardsson.

Värt att notera är även att spelarna sedan kvartsfinalen haft individuella upplägg och inte har behövt träna tillsammans.

Fram till semifinalen kommer inte landslagsledningen att kommentera spelarnas status. Detta för att ge så lite information som möjligt till semifinalmotståndet England.

England–Sverige spelas på Bramall Lane i Sheffield och har avspark 21.00.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.