A-
A+

Oro inför OS efter smittan i Juniorkronorna

Jesper Wallstedt har testat positivt för covid-19 och tvingas därför till tio dagars karantän innan han får resa hem till Sverige efter det inställda JVM i Kanada. Arkivbild.
Jesper Wallstedt har testat positivt för covid-19 och tvingas därför till tio dagars karantän innan han får resa hem till Sverige efter det inställda JVM i Kanada. Arkivbild.
IshockeyTT

Juniorkronornas målvakt Jesper Wallstedt har testat positivt för covid-19, i samband med det inställda JVM i ishockey i Kanada.

Nu kritiserar Luleås sportchef Stefan "Skuggan" Nilsson förbundens hantering av smittsäkerheten – inför ett stundande OS.

Det här har inte skötts på ett bra sätt och man måste rannsaka sig själva, säger han till Aftonbladet.

Annons

Annons

Utöver målvakten så har även en ledare i den svenska staben testat positivt.

”Både spelaren och ledaren mår efter omständigheterna bra och uppvisar inga symptom", skriver Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Tio dagars isolering

Nu väntar tio dagars isolering enligt bestämmelserna i provinsen Alberta, innan de som testat positivt får åka hem. Övriga spelare och stab reser hem på nyårsafton.

Som att beskedet kring det inställda mästerskapet inte var tufft nog, konstaterar Wallstedt för Aftonbladet.

Jag såg fram emot att få flyga hem efter allt elände som varit med inställda matcher och inställd turnering. Mardrömmen var ju att man själv skulle få det och mycket riktigt blev det så. Det suger, säger han till tidningen.

Annons

Annons

Sportchefen orolig

Wallstedt spelar till vardags i Luleå i SHL – där sportchefen Stefan "Skuggan" Nilsson nu oroar sig inför OS, med tanke på ishockeyförbundens hantering av smittsäkerheten.

Det är givetvis jättetråkigt för Jesper, men också för vår del. Och jag måste säga att jag är besviken på både Internationella ishockeyförbundet och Svenska ishockeyförbundet, säger han till Aftonbladet.
Man blir ju orolig. Vi har ett avtal att rätta oss efter och tänker släppa iväg spelare om några blir uttagna. Vi kommer också att gratulera spelarna. Men hur kommer ett OS att fungera?

OS i Peking inleds den 4 februari. Tre Kronors trupp dit presenteras den 21 januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.