A-
A+

OS-aktuella Russell tillbaka som målskytt

Patrick Russell, i mitten, var tillbaka som målskytt för LHC. Arkivbild.
Patrick Russell, i mitten, var tillbaka som målskytt för LHC. Arkivbild.
IshockeyTT

NHL-meriterade Patrick Russell gjorde comeback för sitt Linköping och säkrade med sitt mål mot serieledande Rögle en poäng till Linköping.

Men snart kan än mer spännande äventyr vänta för dansken – som precis som sin syster Emma lär representera Danmark i OS.

Det ska bli fantastiskt, säger han.

Annons

Annons

Patrick Russell väntar fortfarande på det definitiva beskedet. Men i SHL-comebacken mot Rögle stärkte han i alla fall sina aktier med sitt vackra 1–1-mål, och sjukdomssymtomen var som bortblåsta.

Målet kom dryga sex minuter in i slutakten – och efter att en knölig studs först gett hemmalaget ledningen.

Vi kör på bra och de får en turlig studs, det är sådant som händer. Man måste spela ihop, det är så man vinner matcher och det tycker jag vi gör just nu, summerade Russell.

Rögle drog det längsta strået efter sudden-mål av Brady Ferguson.

Russel får trösta sig med vad som komma skall. Allt tyder på att han finns med i det danska lag som kommer till spel i OS.

Det är något man drömt om länge, det är första gången Danmark får vara med i OS, så det hade varit helt fantastiskt att få vara en del av laget.

Dessutom finns hans syster Emma med i det röda och vita damlaget. Hon spelar till vardags för Rødovre där hon gjort 18 mål på 12 matcher den här säsongen.

Jag är jättestolt över henne och det är kul att tjejerna får åka också. De har ett jättebra lag. Och att få vara två syskon där hade så klart varit fantastiskt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.