A-
A+

OS-hoppet vann säsongspremiären på supertid

Perseus Karlström. Arkivbild.
Perseus Karlström. Arkivbild.
FriidrottTT

Styrkebesked för Sveriges OS-hopp i gång: Perseus Karlström vann säsongspremiären i spanska Murcia på supertiden 1.18.44.

Riktigt, riktigt bra säger 30-åringen.

Annons

Annons

Perseus Karlströms segertid i de spanska mästerskapen är hans näst bästa i karriären, och andra gången han är under 1.19 på favoritdistansen 20 kilometer – den han tog VM-brons på 2019. Det är dessutom den fjärde snabbaste tiden på distansen i år.

Det kändes bra hela loppet. Jag öppnade med täten och gick med dem de första fem kilometerna. Sen började jag öka för det kändes otroligt lätt, säger Karlström.

Taktiken var egentligen att gå med gruppen första 10 kilometerna men efter att han ryckte vid 6 var det ingen som kunde matcha svensken. Han vann till slut med över en minut till närmsta spanjor.

Riktigt, riktigt bra. Det kändes i princip jättelätt hela tiden och som att det definitivt finns mer att hämta.

Precis som för många aktiva inom diverse sporter är det skralt med inplanerade tävlingar under våren. Karlström räknar dock med åtminstone två tävlingar inför OS. Dels EM i Tjeckien i mitten av maj och dels en världscup i Spanien några veckor senare.

Det här känns väldigt lovande inför OS självklart. Det ska bli kul om två månader när jag ska försvara min Europatitel och sedan blir det fullt fokus mot OS, säger Karlström.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!