A-
A+

OS-mästare anklagas för sabotage – stängs av

Shim Suk-hee. Arkivbild
Shim Suk-hee. Arkivbild
ShorttrackTT-Reuters

Det fortsätter att storma runt det sydkoreanska landslaget i short track.

Dubbla OS-guldmedaljören Shim Suk-hee portas nu från att träna med landslaget.

Anledningen? Hon anklagas för att medvetet ha rivit ned en lagkamrat under hemmaspelen 2018.

Annons

Annons

Enligt uppgifter i sydkoreansk media ska Shim Suk-hee, som tog guld i 3 000-metersloppet i OS i Pyeongchang 2018, i ett sms till en tränare ha förlöjligat lagkamraten Choi Min-jeong. Shim skrev att hon kunde tänka sig att skapa en "kvinnlig Steven Bradbury" – australiensaren som vann OS-guld 2002 sedan konkurrenterna framför honom ramlat – om saker och ting inte gick hennes väg.

Och i finalen på 1 000 meter trasslade Shim och Choi ihop och föll strax före sista svängen. Shim diskvalificerades medan Choi slutade fyra.

Det sydkoreanska skridskoförbundet har startat en utredning och stängt av Shim Suk-hee tills vidare. Hon missar därmed världscupen i Peking senare i oktober, en tävling som också är OS-kval.

Shim, som menar att hon inte åkte in i Choi Min-jeong med flit, är ångerfull.

Jag skulle vilja be om ursäkt för att ha svikit och sårat så många människor med mina omogna handlingar och ord, säger hon.

Det här är inte den enda skandalen att komma fram i stornationen. Bland annat dömdes Lim Hyo-Jun, också tidigare OS-guldmedaljör, i fjol för sexuella trakasserier sedan hon sommaren 2019 drog ned byxorna på en yngre manlig lagkamrat inför andra i landslaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.