A-
A+

OS-seglare mot EM-medalj

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström i EM i Portugal.
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström i EM i Portugal.
SeglingTT

Efter en andra- och en tredjeplats i torsdagens seglingar i EM i 470 i Vilamoura i Portugal ligger den OS-klara duon Anton Dahlberg och Fredrik Bergström kvar på fjärde plats.

Svenskarna har stor chans till medalj i fredagens finalrace.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Vi visste att vi måste leverera i dag för att ha med medaljerna att göra – och vilken leverans. Förutsättningarna var kniven mot strupen och en ljummen sjöbris. Då gjorde vi två solida starter, seglade smart och fort vilket resulterade i en tvåa och trea i mål", säger Dahlberg i ett pressmeddelande.

Svenskarna har samma poäng som spanjorerna Jordi Xammar och Nicolás Rodríguez som är trea. På andra plats ligger ett nyzeeländskt par, som inte kan få del av mästerskapsmedaljerna. Fransmännen Kévin Peponnet och Jérémie Mion leder tävlingen, 15 poäng före Spanien och Sverige.

"Kul med tight medaljrace i morgon. Vi kommer helt klart att hålla koll på spanjorerna, men även på fransmännen. Mycket kan hända i ett medaljrace", säger Bergström.

Svenskarna tog guld i de två senaste Europamästerskapen.

Olivia Bergström och Lovisa Karlsson ligger samtidigt sjua och är för första gången klara för medaljfinal i ett mästerskap.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss