A-
A+

Osaka lämnade i tårar: "Mobbare"

Naomi Osaka. Arkivbild.
Naomi Osaka. Arkivbild.
TennisTT-Reuters

Tennisstjärnan Naomi Osaka drog sig undan och talade om sin kamp mot psykisk ohälsa.

När världstvåan höll sin första presskonferens på tre månader slutade det med att hon lämnade i tårar efter en "aggressiv fråga".

Det är är typexemplet på varför relationen mellan media och spelare är så spänd, säger hennes agent.

Annons

Annons

Japanskan hoppade av Franska mästerskapen i juni efter att ha blivit straffad för att ha vägrat att delta på presskonferenser. Osaka anser att hennes psykiska hälsa påverkas av vissa frågor.

Under måndagen höll Osaka sin första presskonferens på tre månader – inför WTA-turneringen i Cincinnati – och fick en fråga om hon bara använder media när det passar henne.

Du är inte helt galen i att ha med oss att göra, speciellt inte i det här formatet. Men du har många intressen som bygger på att ha en medial plattform. Hur balanserar du dem?, frågade reportern.

Osaka bad om ett förtydligande och avfärdade moderatorn som ville gå vidare till nästa fråga.

Jag kan inte rå för att saker jag twittrar eller saker jag säger skapar nyhetsartiklar, men jag vill också säga att jag inte är helt säker på hur jag ska balansera dem. Jag försöker ta reda på det, precis som du, säger hon.

Därefter bad moderatorn om en paus och Osaka lämnade kort med tårar i ögonen innan hon kom tillbaka och slutförde presskonferensen.

Efteråt fördömde Osakas agent Stuart Duguid reporterns frågor under presskonferensen.

En mobbare som är typexemplet på varför relationen mellan media och spelare är så spänd just nu, säger han och fortsätter:
Alla på det där Zoom-mötet kommer vara överens om att hans ton var helt fel och hans enda syfte var att skrämmas. Ett förskräckligt beteende.

Osaka har hyllats för sin öppenhet om psykisk ohälsa, ett ämne idrottsstjärnor sällan pratar om.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!