A-
A+

Osaka nobbar pressen i Paris – böter väntar

Världstvåan Naomi Osaka på en presskonferens i Melbourne under årets Australian Open. I Paris blir det inga pressmöten för japanskan.
Världstvåan Naomi Osaka på en presskonferens i Melbourne under årets Australian Open. I Paris blir det inga pressmöten för japanskan.
TennisTT-AFP

Världstvåan Naomi Osaka kommer inte att dyka upp på några presskonferenser under Franska mästerskapen, skriver tennisstjärnan på Twitter.

Hon riskerar att få böta upp emot 20 000 dollar för tilltaget.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Jag har ofta känt att folk inte bryr sig om idrottares mentala hälsa och det visar sig varje gång jag ser en presskonferens eller själv deltar i en", skriver hon och beskriver den mentala press som uppstår när hon och de andra stjärnorna får svara på samma frågor om och om igen eller får frågor som får dem att tvivla på sig själva.

"Jag kommer helt enkelt inte att utsätta mig för människor som tvivlar på mig", skriver 23-åringen.

De flesta stora tennisturneringar bötfäller spelare som inte svarar på frågor efter matcherna och Osaka skriver att hon är fullt beredd på konsekvenserna och att hon hoppas att de förväntade böterna – "en avsevärd summa" – ska gå till välgörenhetsföreningar som arbetar mot mental ohälsa.

Spelare kan få böta så mycket som 20 000 dollar, motsvarande omkring 165 000 kronor, om man avstår från att dyka upp på en presskonferens under grand slam-turneringar.

Naomi Osaka vann Australian Open tidigare i år och har hittills fyra grand slam-titlar i singel. I Paris har hon som bäst gått till 16-delsfinal. Årets turnering inleds på söndag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!