A-
A+

Osäkert läge för Forsberg: "Hoppas på dialog"

Emil Forsberg.
Emil Forsberg.
FotbollTT

Kontraktet sträcker sig till 2022 men Emil Forsberg kan redan vara inne på sista säsongen med Leipzig.

Mittfältaren är inte intresserad av att gå in i ett sista kontraktsår.

Det är för stor risk, säger han.

Annons

Annons

Emil Forsberg är tydlig med hur han ser på situationen i tyska Bundesligalaget Leipzig.

Kontraktet sträcker sig till sommaren 2022 men för att landslagsmittfältaren ska vara i klubben då krävs ett förlängt avtal.

Där är inte parterna än.

I dagsläget är det tyst från klubbledningen.

Och 29-åringen vet inte riktig hur han ska tolka tystnaden.

Hoppas på dialog

Bra fråga. Jag har fortsatt att leverera på planen och hjälpa laget så gott jag kan. Kan de inte, vill de inte så vill jag att de säger det. Jag hoppas vi kan ha den dialogen, säger han.
Jag är ganska tydlig med att jag inte kommer gå in i ett sista kontraktsår. Det är för stor risk och det är inget jag vill. Jag hoppas att klubben förstår det och att vi kan ha ett bra snack kring hur vi ska göra.

Han tycker inte att situationen påverkar honom.

Egentligen inte, men jag vill att vi ska ha en "fair" dialog, där vi kommer överens om vad som gäller. Det viktigaste för mig är att fokuserar på fotbollen, leverera på planen. Det är det enda jag kan göra, det enda jag kan påverka. Vad vi kommer fram till för beslut får vi se.

Emil Forsberg lämnade Malmö FF efter säsongen 2014 och presenterades som Leipzigs nye stjärna i januari 2015.

En säsong senare var klubben uppe i högsta divisionen – mycket tack vare Forsberg – och nu är laget tvåa; fyra poäng bakom storklubben Bayern München med åtta omgångar kvar av säsongen.

Jag har varit där i sex år, haft en fantastisk tid och varit med och format klubben till den klubb den är i dag. Jag hoppas att det löser sig men att gå in i ett sista kontraktsår utan att veta något, det kommer jag inte göra.
Sedan är det upp till klubben; om de inte kan förlänga, då får vi ha den dialogen och då får jag lämna i sommar.

Annons

Annons

Finns intresse

Forsberg har tidigare sagt att han lockas av ligorna i Spanien och Italien. Tyska tidningen Bild har nu uppgifter om att det finns intresse från klubbar i England och just Italien, men den spekulativa biten lämnar mittfältaren till sin agent Hasan Cetinkaya.

Klart är i alla fall att han vill vara kvar utomlands och att en flytt och spel i allsvenskan ligger långt fram i tiden.

Man börjar ju blir äldre, snart 30... Nej, det är några år kvar, hoppas jag. Men vi får se vad framtiden visar. Jag är sugen på att spela i allsvenskan innan jag slutar. När det blir, det får vi se, säger han.

Emil Forsberg, som har haft lite bekymmer med ett lår, var utanför Sveriges startelva i 1–0-segern hemma mot Georgien.

Till VM-kvalets nästa match, bortamötet med Kosovo på söndag, ser det dock ut som att mittfältaren kommer att få chansen från start.

Jag och Janne (Andersson, förbundskaptenen) hade ett bra snack om hur vi skulle lägga upp samlingen och jag känner mig frisk, pigg och redo för Kosovo, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!