A-
A+

Oscar Zia leder Melodifestivalen: "En dröm"

Oscar Zia leder nästa års Melodifestival.
Oscar Zia leder nästa års Melodifestival.
MelodifestivalenTT

Tidigare i år fick Oscar Zia leda ett avsnitt av Melodifestivalen. År 2022 kommer han att stå i centrum hela tävlingen igenom.

Det är en dröm som har gått i uppfyllelse, säger han.

Annons

Annons

Oscar Zia ser fram emot att leda nästa års Melodifestival. 'Det här är en barndomsdröm för mig' säger han.
Oscar Zia ser fram emot att leda nästa års Melodifestival. "Det här är en barndomsdröm för mig" säger han.

Oscar Zia och Anis Don Demina hyllades för sina insatser i Melodifestivalens andra deltävling tidigare i år. Nu ser den 24-årige skåningen fram emot att leda tävlingen på egen hand.

Jag växte upp med Melodifestivalen och att jag ska få leka Kristian Luuk är skitkul, säger han till TT efter SVT:s pressträff.

Men programledarskapet är inte Oscar Zias enda erfarenhet från musiktävlingen. Han har själv tävlat i Melodifestivalen tre gånger, senast 2016 när han slutade på en andraplats i finalen med bidraget "Human".

Nu tar han med sig sina tidigare lärdomar till 2022 års upplaga.

Jag tar nog med mig en del självsäkerhet och tro på att jag kan den här tävlingen. Med den kan jag gå in och göra det här lite mer till mitt, säger han.

"Leva ut allt"

Helt ensam på scenen kommer Oscar Zia inte att vara. Varje avsnitt gästas av olika personer, vilka det blir står inte klart ännu, men han säger att det kommer att vara folk i "olika åldrar och med olika bakgrunder".

Det kommer att vara kompisar till mig som jag tycker ska vara med i programmet och som jag tror kommer att älska det.

TT: Kommer Anis Don Demina dyka upp igen?

Mycket kan hända!

I rollen som programledare kommer Oscar Zia att kombinera sina passioner sång, dans och skådespeleri.

Jag kommer verkligen att leva ut allt jag har inom mig, det kommer att bli allt från bra sång till humor till fina musiknummer. Allt möjligt.

Annons

Annons

Blir en turné

Den senaste Melodifestivalen präglades starkt av pandemin med bland annat avståndslarm och social distansering på inspelningsplatsen. Men en av de största skillnaderna, jämfört med ett vanligt schlagerår, var att samtliga deltävlingar ägde rum i Stockholm.

Men nu är tanken att Melodifestivalen ska ut på turné igen. Städerna man har tänkt att besöka är Malmö, Göteborg, Lidköping, Linköping och Örnsköldsvik. Finalen är förlagd till Friends Arena i Solna den 5 mars.

I våras leddes Melodifestivalen av den tidigare schlagergeneralen Christer Björkman tillsammans med tio olika programledare som byttes ut vid varje deltävling. Förra året var det Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin som stod vid rodret för tävlingen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!