A-
A+

Oscarsvittring för "Nomadland"

'Nomadland' med Frances McDormand i huvudrollen har vunnit de amerikanska filmproducenternas pris för bästa film. Arkivbild.
"Nomadland" med Frances McDormand i huvudrollen har vunnit de amerikanska filmproducenternas pris för bästa film. Arkivbild.
FilmTT

Annons

Annons

Filmen "Nomadland" tog under onsdagskvällen ytterligare ett steg mot en Oscarsstatyett efter att ha belönats med priset för årets bästa film av den amerikanska filmproducentorganisationen PGA.

Filmen, regisserad av Chloé Zhao och med Frances McDormand i huvudrollen, knep utmärkelsen från konkurrenter som “Promising young woman" av Emerald Fennell, “Minari” av Lee Isaac Chung och “The trial of the Chicago 7" av Aaron Sorkin.

Priserna från Producers Guild of America brukar ses som en av de tydligaste fingervisningarna inför den kommande Oscarsgalan den 25 april.

“Schitt’s Creek" blev årets bästa komediserie – medan de amerikanska filmproducenterna gav utmärkelsen för årets bästa dramaserie till "The crown".

“Själen” vann priset som bästa tecknade film – och i enlighet med rådande pandemimode höll filmens producent Dana Murray sitt tacktal via videolänk – iförd pyjamas och med ett till synes oväntat uppdykande av sina två barn i bakgrunden.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!