A-
A+

Oskarshamn vände och körde över Timrå

Fredrik Olofsson, som är uttagen i Tre Kronors trupp till Channel One Cup, var tillbaka i Oskarshamn i storsegern mot Timrå. Arkivbild.
Fredrik Olofsson, som är uttagen i Tre Kronors trupp till Channel One Cup, var tillbaka i Oskarshamn i storsegern mot Timrå. Arkivbild.
IshockeyTT

Timrå inledde piggt och tog ledningen.

Sedan kom Oskarshamn igång och åkte ifrån sina gäster.

När vi som lag rullar och får det där flowet, då tror jag vi tillhör toppen, säger Oskarshamns landslagsforward Fredrik Olofsson efter 6-3-segern.

Annons

Annons

Timrås interna skyttekung Ty Rattie gjorde den inledande periodens enda mål. Så långt såg det skapligt ut för gästerna, men det skulle bli värre. Dale Weise kvitteringsmål, 1.01 in i den andra perioden, blev början på en ren överkörning från Oskarshamns sida.

Det här var svinkul, skönt att vinna, säger Fredrik Olofsson till TT.

Visserligen sköt Joseph Laleggia Timrå till ny ledning, men sedan handlade det bara om Oskarshamn. Patrik Karlkvist, Daniel Muzito-Bagenda samt Cameron Brace antecknade sig samtliga i målprotokollet innan period två var över.

Vi brände matchen i andra perioden. Vi blev stillastående och fick ingen press på dem i mittzon, det blev för lätt för dem att transportera in pucken i anfallszon, säger Timrås lagkapten Tim Erixon till TT.

Tre Kronor väntar

Fredrik Olofsson gjorde comeback efter en kortare skadeperiod. Matchen blev till en välbehövlig genomkörare för hans del när spel med Tre Kronor i Channel One Cup väntar runt hörnet.

Man måste se till att man tar hand om business här hemma innan man åker vidare, säger han.

Matchen avgjordes när Cameron Brace kom fri och dribblade in sitt andra och Oskarshamns femte mål för dagen. Timrås Jeremy Boyce-Rotewall reducerade sedan innan Joakim Thelin, i tom målbur, fastställde hemmalagets segersiffror.

Fredrik Olofsson, som representerade Tre Kronor även i säsongens första landslagsturnering Karjala Cup, åtnjuter under den kommande veckan åter förbundskapten Johan Garpenlövs förtroende.

Ett uppdrag han ser fram emot.

Det är så sjukt bra spelare man kommer att möta där, det ska bli kul, säger Olofsson inför kamperna mot Tjeckien, Ryssland och Finland.

Annons

Annons

Undviker dilemma

Faktumet att Fredrik Olofsson inte var med när torsdagens avbrutna match mot Linköping startade gör att han inte får spela när matchen ska slutföras på måndag kväll. Att snabbt ansluta till Tre Kronor blir därmed inget dilemma för honom.

Jag åker till Stockholm i morgon (söndag). Det blir tester och lite protokoll vi måste följa, sedan flyger vi till Moskva, berättar han.

För Timrås spelare väntar nio matchlediga dagar innan det blir dags att ta sig an Malmö på bortais.

Lagets framtidsplaner?

Träna och hitta tillbaka till den jämnhet vi haft i tidigare matcher, säger Tim Erixon.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.