A-
A+

Österrike fasar ut Astra Zeneca-vaccinet

Österrikes hälsominister Wolfgang Mückstein, som själv är läkare, säger att Astra Zenekas vaccin är 'säkert' men att de ändå valt att fasa ut vaccinet av en rad anledningar. Arkivbild.
Österrikes hälsominister Wolfgang Mückstein, som själv är läkare, säger att Astra Zenekas vaccin är "säkert" men att de ändå valt att fasa ut vaccinet av en rad anledningar. Arkivbild.
ÖsterrikeTT

Annons

Annons

Dålig publicitet, leveransproblem och en ovillig befolkning har gjort att Österrike slutar använda Astra Zenecas vaccin mot covid-19, enligt landets hälsominister.

Det gör Österrike till det tredje landet efter Norge och Danmark som helt väljer bort vaccinet från sitt nationella vaccinationsprogram.

Vi kommer nog att fortsätta att ge första dosen av Astra Zeneca till början på juni, men sedan slutar vi med helt, sade hälsominister Wolfgang Mückstein i ett tv-uttalande i måndags.

De som fått en första dos kommer också att få en andra dos. En tredjedel av österrikarna har hittills fått åtminstone en dos covidvaccin.

Både Europeiska läkemedelsmyndigheten och Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar fortsatt användning av Astra-vaccinet med motiveringen att fördelarna uppväger nackdelarna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!