A-
A+

Östersund bröt förlustsviten mot Sirius

Östersund firar ledningsmålet.
Östersund firar ledningsmålet.
FotbollTT

Östersund bröt den dystra sviten på fyra raka förluster.

Hemma mot Sirius tog man en övertygande 3–0-seger.

Annons

Annons

Annons

Annons

Deras senaste seger kom i andra omgången mot Örebro, den gången vann Östersund med klara 5–0. Riktigt så stora siffror blev det inte den här gången – men en klar seger hur som helst. De lämnar därmed nästjumboplatsen.

Det var otroligt skönt, vi har haft en tyngre period nu när vi förlorat några matcher. Att få med den här vinsten innan uppehållet är otroligt viktigt och skönt, säger Felix Hörberg till Discovery Plus.

Första halvlek såg ut att bli mållös efter en straffsituation åt vardera håll som inte resulterade i något, samt ett antal halvchanser.

Men Patrick Kpozo spräckte nollan i halvlekens slutminut. 23-åringen nådde högst vid första stolpen på en hörna och nickade in 1–0 till hemmalaget.

Det är inte optimalt att släppa in mål precis innan halvtid. I första halvlek har vi spelet, men borde kommit till farligare målchanser, säger Sirius Axel Björnström till Discovery.

Blair Turgott fick en gyllene möjlighet att utöka ledningen i början på andra halvlek, men sköt över efter att ha rundat Siriusmålvakten David Mitov-Nilsson.

Den engelske anfallaren var desto mer klinisk när han blev helt ren från halva plan och placerade in 2–0 efter 60 minuter..

Felix Hörberg sköt sedan in sitt första mål för säsongen via en Siriusförsvarare och fastställde slutresultatet till 3–0 med tjugo minuter kvar av matchen.

Sirius har nu gått fem raka matcher utan seger, deras senaste trepoängare kom mot Häcken den 24 april.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!