A-
A+

Östersund byter tränare – Hansen ersätter

Östersunds tränare Amir Azrafshan arbetsbefrias året ut. Arkivbild.
Östersunds tränare Amir Azrafshan arbetsbefrias året ut. Arkivbild.
FotbollTT

En poäng på nio matcher och ingen seger sedan den 22 maj. Nu får tränaren Amir Azrafshan lämna sitt uppdrag i fotbollsallsvenska Östersund – åtminstone tillfälligt.

Han ersätts av norrmannen Per Joar Hansen.

Annons

Annons

Hansen har tidigare tränat bland annat Rosenborg i Norge samt Gif Sundsvall. Han var även assisterande tränare till Lars Lagerbäck i det norska landslaget mellan 2017 och 2020.

"Utifrån den profilen vi sökte passar Per Joar perfekt in i den profilen. Hans meriter och erfarenheter gör att vi känner oss trygga i vårt val", säger sportchefen Adil Kizil på klubbens webbplats.

Amir Azrafshan tog över som huvudtränare förra sommaren och har fortsatt kontrakt till och med 2023. Nu arbetsbefrias han till att börja med fram till årsskiftet "för att lämna utrymme för nya perspektiv".

"Alla i och runt ÖFK vet hur betydelsefull Amir varit för att hålla ihop laget och arbeta för att tillsammans med spelare och ledare göra det absolut bästa utifrån givna förutsättningar både föregående säsong och denna", säger Adil Kizil.

"Det har som vi alla vet varit en tung period för ÖFK med stora utmaningar som vi nu ser olika tecken att vara på väg ur."

Övriga ledare i tränarstaben blir kvar.

Östersund ligger sist i allsvenskan med nio poäng på 17 matcher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!