A-
A+

Ostindiefararens Asienresa förlängs

Ostindiefararens planerade resa till Kina förlängs. Arkivbild.
Ostindiefararens planerade resa till Kina förlängs. Arkivbild.
OstindiefarareTT

Ostindiefararens planerade resa till Kina förlängs.

Vi gör det här utifrån de positiva signaler och den uppmärksamhet vi fick när vi seglade till Stockholm, säger Peter Alexandersson, vd på Ostindiefararen Götheborg, till Göteborgs-Posten.

Annons

Annons

I somras seglade Ostindiefararen Götheborgs till Stockholm. Det var den första expeditionen på sex år. Och nu står det klart att den kommande Asienresan blir betydligt längre än vad man tidigare planerat. Flera hamnstopp läggs in i rutten.

Vi gör det här utifrån den uppmärksamhet vi fick från publik, näringsliv och offentlig sektor nu i somras när vi var ute och seglade till Stockholm, säger Peter Alexandersson till tidningen.

Starten på seglatsen skjuts fram en månad till maj 2022. Men i stället för att sätta kurs direkt på Shanghai planeras flera hamnstopp, först i de nordiska huvudstäderna Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn – och kanske Oslo.

Vi är inte helt färdiga med planeringen ännu, men det är tankarna som vi umgås med, säger Peter Alexandersson.

Under 2022 fortsätter fartyget till Medelhavet och först tidig vår 2023 startar resan efter den ursprungliga rutten via Suezkanalen mot Asien.

Vi har tidigare aldrig varit i Medelhavet under en längre period och inte heller övervintrat där. Det är en ny utmaning, säger Alexandersson till GP.

Beräknad ankomst i Shanghai blir september 2023.

Förlängningen av expeditionen innebär att man kan ta höjd för eventuella pandemieffekter under resans gång. Tanken är att expeditionen till Asien ska stärka svensk-asiatiska handelsrelationer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.