A-
A+

Ovane målskytten: "Svårt att inte bli rörd"

Einar Emanuelsson jublar efter sitt mål.
Einar Emanuelsson jublar efter sitt mål.
IshockeyTT

Ljudvolymen var hög i Luleå under den första SM-finalen. Men frågan är om det inte lät allra högst när Einar Emanuelsson gjorde 3–1 – forwardens blott andra mål den här säsongen.

Det är svårt att inte bli rörd, säger han.

Annons

Annons

Einar Emanuelsson har varit en pålitlig poänggörare för Luleå de senaste säsongerna. I fjol blev det 13 mål och poängrekord med 27 poäng, men den här säsongen har det sett helt annorlunda ut.

Luleåforwarden har gett ineffektivitet ett ansikte och hade inför finalen mot Färjestad endast gjort ett mål – och var poänglös i slutspelet.

Rörd målskytt

Men i början av tredje perioden klev han fram och snärtade in sitt första mål sedan i december när Luleå vann den första SM-finalen med 4–1.

Till att börja med är det en lättnad att göra mål för egen del. Jag vet inte vad som händer, det är svårt att beskriva. Man blir väldigt rörd. Stödet från laget till att börja med, det har varit så hela säsongen och det är jätteroligt. Sen är det hela hallen, det är svårt att ta in, säger Emanuelsson.

Han säger att det har varit svårt att inte tänka på måltorkan under säsongen och att det stundtals har varit jobbigt. Han har försökt förbereda sig och spela så bra han kan.

Att han nu får göra mål är en lättnad, minst sagt.

Det är kul men det är inte läge att vara kaxig, jag har gjort två mål under hela säsongen. Jag får fortsätta tänka så som jag har gjort, att göra det jobb jag kan och fokusera på det, säger han.

Annons

Annons

"Tio gånger mer"

Det var mycket känslor hos 25-åringen när jublet steg i hallen i samband med målet.

Det låter mycket under en normal säsong, men nu var det tio gånger mer. Det var en mäktig känsla, säger han.

TT: Vad säger lagkamraterna när de kommer fram till dig?

Det blir svårt att höra, alla bara skriker. Det är bara glädje från alla. Man blir glad.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.