A-
A+

Oväntat stor förlust för Finnair

Finnair redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.
Finnair redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.
EkonomiTT

Det finländska flygbolaget Finnair redovisar en oväntat stor förlust för årets andra kvartal. Även intäkterna kommer in lägre än väntat.

Annons

Annons

Finnair redovisar en rörelseförlust på 93 miljoner euro för årets andra kvartal. Det är en förbättring jämfört med förlusten på 139 miljoner euro under motsvarande kvartal 2021.

Justerat för jämförelsestörande poster blev resultatet minus 84,2 miljoner euro, från 151,3 miljoner euro i förlust ett år tidigare.

Resultatet var dock sämre än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med en justerad förlust på 56,2 miljoner euro, enligt en sammanställning av prognoser gjord av nyhetsbyrån Bloomberg.

Intäkterna femfaldigas nästan till 550 miljoner euro, upp från 112 miljoner euro ett år tidigare. Även detta var sämre än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med ett något större intäktslyft, till 559 miljoner euro.

Finnair konstaterar i rapporten att flygmarknaden i Europa, USA och Sydasien normaliseras i takt med att pandemieffekterna avtar. Men samtidigt präglas marknaden av reserestriktioner i Nordasien (Kina) och ett nedstängt ryskt luftrum, vilket får stora konsekvenser för Finnairs verksamhet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.