-
+

Oväntat svag prognos från Walmart

Walmart gör marknaden besviken med en oväntat svag prognos för räkenskapsåret som inleddes i februari. Arkivbild
Walmart gör marknaden besviken med en oväntat svag prognos för räkenskapsåret som inleddes i februari. Arkivbild
EkonomiTT-Reuters

Detaljhandelsjätten Walmarts aktie sjunker på Wall Street. Ett oväntat svagt bokslut och en dyster prognos för det nyligen inledda räkenskapsåret tynger.

Annons

Annons

Walmart, med 1,5 miljoner anställda i USA, redovisar en vinst på 5,49 miljarder dollar för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal, avslutat i januari. Det var en ökning med drygt 3 procent mot ett år tidigare.

Per aktie och justerat för jämförelsestörande poster blev det dock bara 1:39 dollar i vinst, vilket kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 1:51 dollar per aktie.

Försäljningen i jämförbara butiker i USA lyfte under kvartalet med 8,6 procent jämfört med motsvarande period ett år tidigare. Analytiker hade räknat med ökning med 5,6 procent, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Refinitiv.

Onlineförsäljningen lyfte samtidigt med 69 procent, vilket kan jämföras med tillväxten på 79 procent under kvartalet före.

Walmart flaggar samtidigt för en inbromsning i försäljningstillväxten under det nya räkenskapsåret och en oförändrad eller svagt ökande vinst per aktie.

Analytiker hade inför denna prognos i snitt räknat med en vinstökning på drygt 2 procent, enligt Refinitiv.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss