A-
A+

Över 20 döda i översvämningar i Tennessee

En bil och annat bråte hade på söndagen spolats upp mot en bro över ett vattendrag i samhället Waverly i Tennessee.
En bil och annat bråte hade på söndagen spolats upp mot en bro över ett vattendrag i samhället Waverly i Tennessee.
USATT-Reuters

Minst 21 människor har avlidit och omkring lika många saknas efter omfattande översvämningar i den amerikanska delstaten Tennessee.

Merparten av dödsfallen har inträffat i samhället Waverly, där hundratals hem har förstörts.

Annons

Annons

Rekordskyfall med upp till 380 millimeter regn, i kombination med en tornado, gjorde att stora områden i länet Humphreys County, drygt tio mil väster om Nashville, drabbades av översvämningar under lördagen.

De enorma vattenmassorna har spolat bort vägar och broar, träd har dragits upp med rötterna och bilar har kastats upp på högar av bråte. Tusentals människor är utan ström.

Medierna har varit väldigt fokuserade på att följa vad som händer på andra håll – Haiti, Afghanistan, orkaner som slår till i nordöst – men vi måste förstå att förödelsen här i Tennessee är minst lika märkbar, säger senator Bill Hagerty efter att ha besökt en översvämmad skola, rapporterar AFP.

25 saknas

Värst drabbat är samhället Waverly, där befolkningen och myndigheterna försöker få en överblick av förödelsens omfattning och där räddningsarbetare har gått från hus till hus för att söka efter överlevande och döda, rapporterar The Tennessean.

Hittills har 20 människor bekräftats döda i staden och 25 människor saknas, enligt den lokala polisen. Ytterligare ett dödsfall har registrerats på annat håll i det ovädersdrabbade länet. Bland de döda finns såväl spädbarn som äldre, berättar Waverlys borgmästare Wallace Frazier.

Annons

Annons

Federal hjälp

Överlevare har tagit skydd i flera kyrkor i Waverly enligt The Tennessean och för att förhindra plundring av de katastrofdrabbade områdena har myndigheterna infört ett nattligt utegångsförbud från klockan 20.

Delstatens guvernör Bill Lee har efterfrågat nödhjälp från USA:s katastrofmyndighet Fema – vädjanden som president Joe Biden hörsammade under en presskonferens på söndagskvällen.

Jag har bett Femas chef att prata med guvernör Lee omgående, och vi kommer att erbjuda all hjälp de behöver i den här fruktansvärda stunden, sade Biden.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!