-
+

Överraskningen: Lukas på plats på VM

Sveriges huvudtränare Johannes Lukas har trots sin axeloperation anslutit till resten av truppen under skidskytte-VM i Slovenien. Arkivbild.
Sveriges huvudtränare Johannes Lukas har trots sin axeloperation anslutit till resten av truppen under skidskytte-VM i Slovenien. Arkivbild.
SkidskytteTT

Skidskyttelandslagets huvudtränare Johannes Lukas skulle följa VM i Slovenien hemifrån.

Nu är han oväntat nog på plats i Pokljuka.

Han kommer nog inte springa så mycket i spåret, men han är där, säger Sveriges medieansvarige Nicklas Olausson till TT

Annons

Annons

Lukas ramlade i en trappa under världscuptävlingarna i italienska Antholz i januari, och slog upp en tidigare opererad skada i vänster axel. Han tvingades till operation och efterföljande rehab, och det sades att landslaget får räkna bort huvudtränaren resten av säsongen.

Men nu har han alltså ändå lämnat hemmet i tyska München och anslutit till det svenska VM-gänget. Han kommer att vara med redan under dagens singelmixedstafett, där Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson kör för Sverige.

Han är på plats. Han kommer nog inte springa så mycket i spåret, men han är där, säger Nicklas Olausson, medieansvarig för det svenska landslaget.
Landslaget uppskattar det nog väldigt, väldigt mycket.

Det är dock fortfarande osäkert om Johannes Lukas stannar hela återstoden av mästerskapet.

"Vi tar en dag i taget men om allt funkar så blir han kvar", säger Håkan Blidberg, pressansvarig på plats i Slovenien, i ett sms.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss