-
+

Palicka spelade VM-finalen med "hemlig" skada

Andreas Palicka var deppig efter VM-finalen.
Andreas Palicka var deppig efter VM-finalen.
HandbollTT

Andreas Palicka spelade VM-finalen med en skada. Men målvakten tror att han är redo för OS-kvalet i mars.

Hoppas att jag kommer vara frisk och fit, säger målvakten.

Annons

Annons

Palickas galna karatesparksräddning i semifinalen mot Frankrike hade sitt pris. 34-åringen drog på sig en skada – exakt var vill han inte säga – men det var ändå ingen tvekan om att spela VM-finalen mot Danmark.

Om det så hade varit den sista matchen jag spelat så hade jag velat spela den. Men desto tuffare när man förlorar en sån match, säger Palicka efter 24–26-nederlaget i Kairo.

Själv kom han inte upp i samma nivå som i semifinalskrällen, även om skadan inte ska ha hämmat honom. Samtidigt hade Niklas Landin en makalös afton mellan de danska stolparna.

"Är hemskt"

Tungt för de svenska handbollshjältarna att lämna Egypten med silvermedaljer i stället för guld. Och extra jobbigt att laget direkt efter VM-finalförlusten fick skynda hem till hotellet för att duscha och packa ihop det sista innan ett nattflyg mot Frankfurt väntade.

Det är hemskt. Egentligen skulle man vilja sätta sig ner tillsammans runt ett bord och prata igenom hela månaden, hela resan just för att få lite förståelse för vad vi egentligen har gjort. Det är klart att man hade önskat en natt till här, men nu är det som det är och klubbarna kallar hem sina spelare, säger Palicka.

Redan andra veckan i mars väntar i alla fall en återträff för Blågult när OS-kval mot Tyskland, Slovenien och Algeriet avgörs i Berlin.

Palicka tror sig känna sin kropp och räknar inte med att skadefrånvaron behöver bli mer än ett par veckor.

Jag håller tummarna för att det inte är för allvarligt, säger han.

Annons

Annons

Siktar på OS

"Palle" är den mest meriterade mästerskapsspelaren i årets trupp, med fyra VM och tre EM. Något OS har han inte gjort och längre än till Tokyo vill inte lagkaptenen blicka när det gäller framtida spel i landslaget.

Jag siktar först och främst på att spela OS-kvalet och få uppleva ett OS, så får vi se vad som händer därefter.

Han är i alla fall optimistisk kring landslagets framtid efter succémästerskapet i Kairo.

Svensk handbolls framtid ser väldigt ljus ut. Vi har en fantastisk årgång här och bra spelare där hemma som kommer vilja kämpa om landslagsplatser. Laget som har varit här har satt upp nya nivåer för svensk handboll och satt oss på världskartan igen ordentligt. Det ska vi njuta av och vara jäkligt stolta över.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss