A-
A+

Palicka tillbaka – då vann Redbergslid

Andreas Palicka, en av nyckelspelarna i det svenska landslaget, gjorde återkomst i Redbergslid i Handbollsligan under söndagen.
Andreas Palicka, en av nyckelspelarna i det svenska landslaget, gjorde återkomst i Redbergslid i Handbollsligan under söndagen.
HandbollTT

Handbollsligans tabelljumbo Redbergslid tog sin blott tredje seger för säsongen när man slog Malmö med 27–24 på annandagen.

Detta i matchen där supervärvningen, landslagsmålvakten Andreas Palicka, gjorde comeback.

Jag ville bidra med så bra energi som möjligt, säger han i C More.

Annons

Annons

Andreas Palicka lämnade den tyska storklubben Rehin-neckar Löwen i förtid på grund av personliga skäl – för att sedan ansluta till Redbergslid den återstående delen av säsongen. Annandagsmatchen mot tabellsexan Malmö blev Palickas första sedan återkomsten och den första i handbollsligan på 13 år – och den slutade med en välkommen seger för tabelljumbon.

Grabbarna har haft dåligt självförtroende efter många förluster, säger Palicka i C More efter matchen och fortsätter:
Jag ville bidra med så bra energi som möjligt.

"Håller oss kalla"

När lagen möttes i slutet av november tog Malmö en klar seger med 30–22. Den här gången var det ett taggat Redbergslid som ställde upp och höll jämna steg med hemmalaget ända fram till slutet – där de, med två minuter kvar, hade skapat sig en tremålsledning.

Vi håller oss kalla där sista kvarten. Det blir viktigt för att hålla oss kvar i ligan, säger Palicka.

Slutsiffrorna blev 27–24 – och den stora skillnaden mellan lagen syntes framförallt i målvaktsspelet. Malmös räddningsprocent, 28, hade inte mycket att sätta mot Palickas 49 procent.

Han är riktigt bra. Man får ha fokus i avsluten, säger Charles Hugosson i Malmö om att möta Palicka, till C More efteråt.

Annons

Annons

Till PSG nästa säsong

Redbergslid hade inför mötet förlorat elva av sina 14 matcher i ligan den här säsongen.

Stjärnans sejour i laget blir kortvarig. Från och med nästa säsong ska Palicka vakta målet i franska storklubben Paris Saint-Germain – och efter nyår är han en av tre målvakter i den svenska truppen som samlas inför EM, som spelas i Ungern och Slovakien den 13–30 januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.