Pandemin – ett mentalt stöd för Axel Brage

Leksands målvakt Axel Brage. Arkivbild.
Leksands målvakt Axel Brage. Arkivbild.
IshockeyTT

Hjälte när Leksand slog Skellefteå med 5–3:

Målvakten Axel Brage, som gjorde sin tredje SHL-match för säsongen och efteråt berättade att coronapandemin bidragit till att han mentalt orkat sitta i båset och väntat på sin tur.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det har varit jobbigare för mig personligen om det inte varit massa annat skit som händer i världen. Nu har man mer tänkt på folks hälsa, vilket är viktigare än ishockey. Man har fått perspektiv att det är annat som händer i världen än ishockey och det har hjälp mig i min situation i laget, säger Axel Brage.

Han blev utbytt i två matcher i inledningen av säsongen. Sedan dess har han stått vid sidan av Janne Juvonen, som storspelat.

Tung start

Axel Brage skulle ha fått spela mot Brynäs innan jul. En match som ställdes in på grund av corona, bara några timmar innan nedsläpp.

Därför vågade man nu inte tro på spel förrän pucken släpptes. Fattades bara annat än att man skulle bli sjuk själv, berättar Axel Brage, som fick en mardrömsstart i 5–3-segern mot Skellefteå.

Han släppte in två mål på de tre första skotten.

Då var det bara att konstatera att detta har hänt och det kan inte bli mycket sämre. Det var bara att fokusera på nästa puck. Jag har en hög tro på mig själv och jag har lite olika grejer att tänka på när det händer, men det håller jag för mig själv.

Annons

Annons

Kanske årets räddning

Axel Brage kom tillbaka efter mardrömsstarten. Han spelade upp sig i sista perioden gjorde han kanske årets räddning när Skellefteås Jonatan Berggren höll på att göra 5–4. Men en räddning med klubban i luften fixade situationen för leksingarna.

Kul att det var Jonatan Berggrens skott jag räddade. Han gjorde ett på mig i premiären, säger Axel Brage som hade ett massivt stöd av lagkompisarna.

Alla Leksandsspelarna jublade i båset efter hans superräddning och efter matchen fick han lagets stora interna hyllning. I tacktalet sade Axel Brage: ”Skönt att vi nu har två målvakter”:

De (spelarna) har känt lite med mig under min säsong. Därför är de jätteskönt att få deras stöd, säger Axel Brage, som säger att han aldrig, under hösten, haft tankar på att lämna Leksand:
Det har jag inte funderat på och nu hoppas jag få står fler matcher, säger han
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons