Pandemin präglar surfandet på Blocket

Sökningarna på Blocket i år har klara kopplingar till coronapandemin. Arkivbild
Sökningarna på Blocket i år har klara kopplingar till coronapandemin. Arkivbild
EkonomiTT

Hundar, katter, soffor och skrivbord. Coronapandemin och det ökade hemmasittandet har satt avtryck på vad som är mest eftersökt på begagnatsajten Blocket.

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronapandemin har gjort att vi tvingats avstå från resor, konserter, fotbollsmatcher och andra nöjen i år. I stället har många stannat hemma och det syns också i statistiken över det som mest eftertraktas på Blocket.

Hundar populärt

I topp ligger hundar, vilket ju passar bra när man tillbringar mer tid hemma samtidigt som man vill ha lite sällskap.

Hundar högst upp på listan tror jag aldrig vi har haft på Blocket. Det är tydligt att många tänker att den här tiden varit perfekt för att uppfostra en valp, säger Annette Karlberg, marknadsplatsdirektör på Blocket, som betonar att det är ett långtgående åtagande att skaffa hund.

Även katter har lockat besökare till sajten och de ligger fyra på listan över flest sökningar. Något som också kan kopplas till pandemin är att skrivbord ligger näst högst i kategorin "för hemmet".

Skrivbord kan man lätt tänka att det har med alla hemmakontor att göra.

Annons

Annons

Rekordmånga besök

Blocket har haft rekordhög trafik på sajten i år med hundra miljoner besök varje månad. En rejäl uppgång skedde från maj till augusti för att sedan gå ner något under hösten.

Men november var en jättestark månad igen om man nu eventuellt kan koppla det till den här andra vågen, säger Annette Karlberg.

Det går även att hitta coronarelaterade kopplingar till det som lagts upp till försäljning i år. Cyklar och jakt och fritid har ökat stort, medan upplevelser och nöje sjunkit rejält.

Det blir en spegling av det som pågår i samhället på Blocket, säger Annette Karlberg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons