A-
A+

Par åtalas efter rå misshandel av kvinnor

Ett småländskt par åtalas för grov misshandel av två kvinnor. Arkivbild.
Ett småländskt par åtalas för grov misshandel av två kvinnor. Arkivbild.
BrottTT

En funktionsnedsatt kvinna tvingades äta jord, misshandlades och lämnades naken. En annan kvinna höggs i benet och knuffades ut genom ett fönster.

Nu åtalas ett småländskt par för bland annat grov misshandel och olaga hot.

Annons

Annons

Polisen fann den funktionsnedsatta kvinnan vandrande omkring naken i en småländsk tätort. Ett bekant par i 20-årsåldern hade enligt åtalet misshandlat henne på en skogsväg där hon liggandes på marken fått motta både sparkar och slag. Den utdragna misshandeln, som filmades, avslutades med att den funktionsnedsatta kvinnan tvingades äta jord och klä av sig alla kläder.

Filmerna visades sedan upp som hot för en annan kvinna paret kände. Hon pressades till att överföra 10 000 kronor till dem. Beväpnade med en yxa tvingade de också den rånade kvinnan att dricka cannabisolja. De högg henne i benet med en kniv, knuffade ut henne genom ett fönster och hällde kallt skurvatten över henne.

Under förhör framkom att den åtalade kvinnan vid ett tidigare tillfälle hade hällt en "flyktig vätska" över rånoffrets fot och tänt på.

Misshandeln av kvinnorna bedöms av åklagaren som grov eftersom paret "visat särskild hänsynslöshet eller råhet". Paret åtalas nu för grov misshandel, olaga tvång, rån och skadegörelse.

Båda de åtalade lever på ekonomiskt bistånd. Enligt mannen, som har ett flertal diagnoser och delvis erkänner brott, utförde han alla dåden för att skaffa fram pengar till flickvännen som ville köpa hästar. Den åtalade kvinnan nekar till brott. De är inte längre ett par.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!