A-
A+

Pär Lindberg fick lämna "Idol"

Pär Lindberg fick lämna 'Idol'. Arkivbild.
Pär Lindberg fick lämna "Idol". Arkivbild.
TvTT

Låtar av svenska upphovsmän var kvällens utmaning för "Idol"-deltagarna och det blev ömsom ris och ömsom ros från juryn.

Pär Lindberg blev till sist den som fick lämna tävlingen.

Annons

Annons

Jag har haft det lite på känn under veckan, sade han i programmet.

Pär Lindberg valde på slutet att sjunga för chans på juryns livboj. Han framförde Max Martins James Blunt-låt "Carry you home", men juryn valde att behålla sin livboj.

Jag har haft så kul och jag är extremt tacksam, sade han.

Temat Made in Sweden innebar att de tävlande skulle sjunga låtar av svenska låtskrivare och producenter. Bäst lyckades Erik Elias Ekström med sin tolkning av Lalehs Demi Lovato-låt "Stone cold".

Skört och enormt vackert, sade en berörd jury.

Anders Bagge kallade honom "coolaste katten" och Sveriges nya James Blunt.

Även Philip Ström fick beröm för sin Max Martin-låt "Love me like you do" och Amena Alsameai rosades för sin "brutala scennärvaro".

Birkir Blær hade ont i halsen men hyllades som den "bästa vokalisten".

Kvällen till ära gästades programmet av Ed Sheeran som delade med sig av både tips och pepp till de tävlande, i ett förinspelat framträdande.

Det nya konceptet i "Idol" börjar så smått att sätta sig. I stället för att röstas ut i en resultatshow efter den ordinarie sändningen har tittarna en hel vecka på sig att rösta på sina favoriter.

Det betyder att en av deltagarna, den som sist kallades upp på scenen, inte får lov att framföra sin låt. Den som åker ut i programmet gör det alltså baserat på sitt uppträdande veckan innan.

I kväll var det Pär Lindberg och Fredrik Lundman som var sist kvar att ropas upp och Fredrik knep den sista platsen. Det betyder att "Idol"-resan är slut för Pär Lindberg.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.