A-
A+

"Paradise hotel": Sexbrottsutredning nedlagd

'Paradise Hotel' stoppades efter misstankar om sexuella övergrepp. Pressbild.
"Paradise Hotel" stoppades efter misstankar om sexuella övergrepp. Pressbild.
TVTT

Utredningen om misstänkta sexbrott under inspelningen av "Paradise hotel" läggs ned eftersom det inte går att bevisa brott, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Våren 2021 anmälde två kvinnor att de blivit utsatta för sexualbrott i samband med inspelningen av tv-programmet "Paradise hotel" i Mexiko. Händelsen polisanmäldes först när tittare och medier uppmärksammade innehållet ett halvår efter själva händelsen.

En förundersökning inleddes och en man misstänktes för våldtäkt och sexuellt ofredande. Han ska bland annat ha vidrört den ena kvinnans underliv mot hennes vilja. Mannen skickades då hem från inspelningen på grund av upprepade "regelbrott".

"Nu har alla förhör med de inblandade personerna hållits och min bedömning är att jag inte kan bevisa att brott har begåtts. Bevisningen är inte tillräckligt stark för att styrka brott, förundersökningen läggs därför ned", säger kammaråklagare Charlotte Frisack Brodin, som varit förundersökningsledare, i pressmeddelandet.

Flera tidigare deltagare i "Paradise hotel" trädde fram och vittnade om att sexuella ofredanden förekommit under tidigare år också.

Parallellt med polisanmälan gjordes en intern utredning av hur produktionen på plats i Mexiko hanterade händelserna. Efter anklagelserna togs hela säsongen av "Paradise hotel" ner från plattformarna Viaplay och Viafree.

"Jag har i dag fattat beslut om att pausa 'Paradise hotel' efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med", sade Anders Jensen, vd och koncernchef för Nent Group då.

Dessutom inledde Arbetsmiljöverket inledde en inspektion av produktionsbolaget Mastiff, som stod bakom programmet, med anledning av händelserna.

Programmet ska moderniseras och görs nu om.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.