A-
A+

Parlamentariker avgår efter porrtitt

En medlem av det brittiska underhuset tittade på porr inne i kammaren. Nu har han lämnat sin plats. Arkivbild.
En medlem av det brittiska underhuset tittade på porr inne i kammaren. Nu har han lämnat sin plats. Arkivbild.
StorbritannienTT

Den brittiske parlamentarikern Neil Parish lämnar sitt uppdrag efter att ha blivit påkommen med att titta på porr inne i parlamentet.

Jag gjorde fel, jag var korkad, jag vet inte vad jag tänkte på, säger han till BBC.

Annons

Annons

Neil Parish beskriver sitt tittande som "ett ögonblicks galenskap" som han inte var stolt över.

Alltså... Lustigt nog skulle jag titta på traktorer. Jag kom in på en annan webbsida som hade ett snarlikt namn och så tittade jag lite och det skulle jag inte ha gjort, säger han till BBC.

Skandalen har kommit krypande under veckan. I tisdags kom rapporter om att två kvinnor anmält att de sett en manlig kollega i parlamentet titta på porr på sin mobiltelefon – inte bara en gång utan vid två olika tillfällen.

Mitt brott, mitt största brott, det var att jag gick in och tittade en andra gång, säger Parish nu.

"Ny bottennivå"

Först namngavs ingen, men på fredagen, när rykten hade spridits och flera parlamentariker fått frågor om vad som hänt, offentliggjordes att det handlade om den konservative ledamoten från Tiverton and Honiton i Devon i sydvästra England.

Han fråntogs genast ordförandeposten i en kommitté för miljöfrågor och röster höjdes att 65-åringen självmant borde lämna sin plats i underhuset.

Det här är en ny bottennivå för underhuset. Han är helt klart inte lämpad att sitta i parlamentet och borde avgå och inte dra ut på det hela, sade Labours Harriet Harman till The Guardian.

Parish sade han då att han varit klantig och skulle invänta interna utredningar innan han fattade beslut om sin framtid, men att han som folkvald skulle ta ansvar för sitt beteende.

Annons

Annons

Hustrun: Helt rätt

Ett dygn senare hade stormen växt till orkanstyrka och Parish kunde inte sitta kvar.

Jag försvarar inte för ett ögonblick mina handlingar. Det var helt fel gjort, säger han till BBC.

"Vi stöder hans beslut", kommenterar hans lokala valdistrikt avgången kort och tackar honom för de tolv åren som dess representant i London.

Själv visade Parish mest oro över hur hans fru skulle reagera. Till The Times sade han att han bett henne om ursäkt för att "hon gift sig med en jäkla idiot".

Jag vet inte vem som var mest generad, jag eller han, stackarn, säger Sue Parish till tidningen och lägger till att det var helt rätt att anmäla hennes make.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.