A-
A+

Påven tillbaka – ledde bön från sjukhusbalkong

Påve Franciskus leder söndagsbönen från sjukhusbalkongen.
Påve Franciskus leder söndagsbönen från sjukhusbalkongen.
VatikanstatenTT-AFP-Reuters

Påve Franciskus prisade sjukvården när han på söndagen visade sig offentligt för första gången efter sin tjocktarmsoperation.

Annons

Annons

De här dagarna när jag legat på sjukhus har jag upplevt hur viktig god sjukvård är, tillgänglig för alla som den är i Italien och andra länder, sade påven från en balkong på tionde våningen på Gemellisjukhuset i Rom.

Påven opererades för en vecka sedan. Söndagen utgör första gången sedan han tillträdde 2013 som han inte lett söndagsbönen från Petersplatsen, med undantag för när han varit på resa.

Utanför sjukhuset hade några hundra människor samlats och läkare och patienter följde påven från balkonger och sjukhusfönster. Med honom på balkongen stod barn som liksom påven är patienter på sjukhuset.

Den 84-årige påven rapporteras verka må bra, men blev bitvis lite andfådd under den drygt tio minuter långa bönen.

Jag har känt er närhet och stödet i era böner. Tack från djupet av mitt hjärta, sade han och uppmanade till bön för alla sjuka.
Särskilt för de som har det svårast. Må ingen bli lämnad ensam, må alla få ta emot smörjelsen i lyssnande, närhet och vård.

Påven led av divertikulit, vilket förenklat innebär inflammation i så kallade tarmfickor. Det är första gången som han läggs in på sjukhus sedan han tillträdde som påve.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!