A-
A+

Peking på alerten efter covidutbrott i skola

Kö för covidtestning i Peking, lördag 23 april.
Kö för covidtestning i Peking, lördag 23 april.
KinaTT-AP

Annons

Annons

Tio grundskoleelever har testat positivt för covid-19 i Kinas huvudstad Peking. Undervisningen för flera skolklasser har därför avbrutits i en vecka och i ett distrikt har alla aktiviteter efter skolan ställts in.

Resultaten kommer efter en första omgång masstestning, enligt myndighetsanställda i staden. Ytterligare fyra positiva fall bekräftades där på fredagen.

Kina genomgår nu sin värsta covidvåg sedan pandemin började i Wuhan för drygt två år sedan. De allra flesta fallen har noterats i mångmiljonstaden Shanghai, som de senaste veckorna varit under sträng lockdown.

Enligt officiella siffror har 25 personer avlidit med covid-19 under detta utbrott. Siffrorna har dock ifrågasatts eftersom andra platser med jämförbar smittspridning, till exempel Hongkong, noterat betydligt fler dödsfall under den senaste omikronvågen. Många äldre i Kina är ovaccinerade.

Senaste tidens utveckling har väckt frågan om Kinas covidpolicy, som innebär att rigorösa åtgärder vidtas för att hålla landet helt covidfritt, ifrågasätts.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.