A-
A+

Pernilla Wahlgren gör tv av husdrömmen

Pernilla Wahlgrens husdrömmar får plats i ett eget tv-program.
Pernilla Wahlgrens husdrömmar får plats i ett eget tv-program.
NöjeTT

Hon byggde sin drömvilla på en odrömmig tomt. Nu blir Pernilla Wahlgrens husresa tv.

Den här gången ska huset, inte jag, stå i fokus, säger hon.

Annons

Arkitekten Thomas Sandell försöker ge Pernilla Wahlgren råd kring husbygget.
Arkitekten Thomas Sandell försöker ge Pernilla Wahlgren råd kring husbygget.
Pernilla Wahlgren var noga med att tv-serien inte skulle kretsa kring henne utan fokusera på husbygget.
Pernilla Wahlgren var noga med att tv-serien inte skulle kretsa kring henne utan fokusera på husbygget.

Den som följer "Wahlgrens värld" är förmodligen väl medveten om att Pernilla Wahlgren har köpt en bergig tomt på Lidingö utanför Stockholm där hon har byggt sitt drömhus. Den intresserade har även kunnat följa en del av byggets glädjeämnen och vedermödor via Instagramkontot "Villa Wahlgren" – husets namn som nu också är titeln på ett nytt tv-program om bygget.

Följa processen

I fyra delar kan tittarna följa husresan från första spadtaget till inflyttningsfesten, och idén om att göra tv om processen kom från Wahlgren själv.

Hus-, inrednings- och matprogram är det som jag själv älskar och tittar på. Och eftersom jag ändå hade ett kamerateam runt mig som filmade "Wahlgrens värld" tänkte jag att det kunde vara en bra idé att tittarna skulle få följa precis hela processen, säger hon.

Det var dock viktigt för Wahlgren att "Villa Wahlgren" skulle skilja sig från hennes andra realityserie. Här ska huset och bygget stå i centrum, inte personen Wahlgren.

"Wahlgrens värld" är ju ett rent feelgood-program. I det nya programmet ska fokus inte vara på mig som person, och jag ville verkligen att det skulle vara seriöst och informativt utan att jag spelade pajas, säger hon.

Väljer själv

I programmet medverkar den namnkunnige arkitekten Thomas Sandell, som tycker till om de val Wahlgren har gjort när det gäller allt från hustyp till inredningslösningar.

Och det är inte alltid han håller med henne.

Ibland kunde jag ju få lite panik, som när han sade att jag hade valt hel fel hustyp till den här omöjliga, bergiga tomten. Att jag kanske skulle ha byggt ett souterränghus i stället. Jag har tagit till mig av hans råd, men ändå gjort som jag själv vill (skratt).

Pernilla Wahlgren tror dels att de trogna "Wahlgrens värld"-tittarna kommer att ha behållning av "Villa Wahlgren", men kanske framför allt de som är allmänt intresserade av husbyggen, arkitektur och inredning.

Man kan ju få tips och inspiration även om man kanske "bara" ska renovera en lägenhet. Alla kan ju förstås inte köpa en tomt och smälla upp ett nytt hus, även om tomterna är billigare på landet än på Lidingö.

"Villa Wahlgren" har premiär på Kanal 5 och Discovery+ den 26 april.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.