-
+

Perrelli: Vill inte älta gammal skit

Charlotte Perrelli avslutar 'Stjärnorna på slottet' med en dag i sitt hem. Arkivbild.
Charlotte Perrelli avslutar "Stjärnorna på slottet" med en dag i sitt hem. Arkivbild.
TvTT

Charlotte Perrelli omvandlar "Stjärnorna på slottet" till ett "Hemma hos"-reportage i det sista avsnittet av SVT-serien.

När man visar upp hur man bor visar man också upp en del av sin personlighet, säger hon.

Annons

Annons

Kjell Wilhelmsen, Ernst Billgren, Shima Niavarani, Ola Rapace och Charlotte Perrelli. Pressbild.
Kjell Wilhelmsen, Ernst Billgren, Shima Niavarani, Ola Rapace och Charlotte Perrelli. Pressbild.

Första gången Charlotte Perrelli fick frågan om att vara med i "Stjärnorna på slottet", för cirka tio år sedan, tackade hon vänligt men bestämt nej.

Då tänkte jag, "Å kära tid, är inte jag lite för ung för det?". Då trodde jag att det bara var gubbar och käringar som var med. Det var ju inte så, men jag kände ändå att jag behövde mer kött på benen för att fylla de skorna.

Inte "älta gamma skit"

Men den här gången tog schlagerdrottningen steget, någonting hon inte ångrar i dag. Hon beskriver upplevelsen som otroligt positiv.

Man ville aldrig att tiden skulle ta slut, vi hade så sjukt kul ihop. Varje dag tänkte man att "oj, det här går inte att toppa i morgon", men sedan var det så otroligt bra, säger Charlotte Perrelli.

Hon har tidigare varit väldigt öppen med jobbiga händelser från livet, bland annat i biografin "Flickan från Småland" där hon berättar om den uppslitande skilsmässan från den förre maken. Ett ämne som tas upp även under "Stjärnorna på slottet".

Man ska få med delar som folk känner till, och samtidigt inte älta gammal skit. Det finns saker man är tvungen att ta med för att folk undrar, de kanske har sett och hört och läst. Då kan man inte utelämna vissa saker, även om man önskar att man kunde det, säger hon.

TT: Var det svårt att öppna sig i programmet?

Vissa grejer har man bearbetat och kan prata om utan att det gör för ont eller är för jobbigt, det beror alltid på när man tar upp saker. Hände någonting i går mäktar man kanske inte med att prata med folk om det, säger Perrelli.

Annons

Annons

"Bröt ihop fullständigt"

Själv blev hon väldigt berörd av Kjell Wilhelmsens dag, när han berättade om när han och hans fru drabbades av ett missfall sent in i graviditeten, ett så kallat "missed abortion". Charlotte Perrelli har själv drabbats av den här typen av missfall.

Vi alla bär på skit och har alla varit med om någonting traumatiskt. Det fanns beröringspunkter hos Kjell som gjorde att jag bröt ihop fullständigt och grät som ett barn, säger Charlotte Perrelli.

I programmet tar hon med hela gänget, bestående av Kjell Wilhelmsen, Ernst Billgren, Shima Niavarani och Ola Rapace, för att spela padel, och bjuder sedan in dem till sitt hem.

Det blir en ny dimension. När man visar upp hur man bor visar man också upp en del av sin personlighet och vad man står för, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss