-
+

Peterson blickar mot ett bra tennisår

Rebecca Peterson är redo för årets Australian Open. Bild från i fjol.
Rebecca Peterson är redo för årets Australian Open. Bild från i fjol.
TennisTT

Rebecca Peterson har lämnat ett misslyckat 2020 bakom sig och blickar med försiktig optimism mot det nya tennisåret.

Jag spelar bättre och bättre och har hittat tillbaka till mitt gamla spel, säger tennisstjärnan.

Annons

Annons

Första steget mot ett lyckat 2021 för Sveriges bästa tennisspelare på damsidan är måndagens match mot Marketa Vondrousova, Petersons första riktiga match sedan Franska mästerskapen i september.

Ja det är skönt att får spela igen, det var ett tag sedan, säger svenskan som har kollat in motståndaren som trots bättre rankning inte avskräcker.
Hon ser inte så mycket ut för världen men har ett lurigt spel. Men jag känner mig bättre i form än på länge och jag spelade bra förra veckan, säger hon om träningsturneringen Yarra Valley Classic där det blev en seger och en förlust

Karantänen inga problem

Mycket av försnacket kring årets första grand slam-turnering har handlat om karantänkrav, covidtester och gnälliga tennisstjärnor.

Men Peterson känner inte igen den mörka bild som har målats upp. Svenskan tillbringade två veckor i karantän i Melbourne men har annars haft goda möjligheter att träna med sparringpartners och fokuserat på den kommande uppgiften tillsammans med tränaren, pappa Mart Peterson.

Det har varit bättre än tidigare turneringar och vi har kunnat gå ut och röra på oss också, säger Peterson, som under intervjun fått tillåtelse av arrangörerna att ta av sig det annars obligatoriska munskyddet.
Det har faktiskt varit väldigt bra här och jag har kunnat förbereda mig och träna nästan som jag vill.

Resan fram till Melbourne har varit fylld av träning och återbyggnad och mer träning. Fjolårets spel förstördes av ryggproblem och så förstås coronapandemin.

Jag vill bara glömma 2020 och blicka framåt. Men jag hade ju lite tur att det var just i fjol det var pandemi så jag inte missade så många turneringar på grund av ryggen. Så nu blickar jag bara framåt.

Annons

Annons

"Spela så bra jag kan"

Om Peterson vinner mot Vondrousova kan niondeseedade Petra Kvitova vänta i tredje omgången. Men så långt vill hon inte blicka än, och det gäller även tennislivet efter Australian Open.

För några exakta mål för året vill 25-åringen inte staka ut, åtminstone inte utåt.

Jag vill bara spela så bra jag kan och så bra jag vet att jag kan och verkligen gå in för varje match. Gör jag det så vet jag att resultaten kommer.

Kanske kan de resultaten bära mot en rankning på nivå med Vondrousova? Tjeckiskan är rankad 21:a i världen, 32 platser högre än Peterson.

Absolut kan jag nå dit, det är inte mycket som skiljer. Jag spelar bättre och bättre och har hittat tillbaka till mitt gamla spel.

Första steget kan tas natten mot måndag svensk tid. Petersons match inleds troligen mellan klockan 03 och 04 natten mot måndag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss